Recenze Nissan Primera 2.0 SLX
“Za málo peněz super auto.”

Autor recenze: c.o.d.y.k (29 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1998 Stav km při koupi:187 680 km Stav km nyní:192 680 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 7 měsíců Průměrná spotřeba: 9,3 l/100 km Vloženo: 2. 4. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Sierra

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto nemělo žádné poruchy. V současné době se objevila malá dírečka na posledním dílu výfuku.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Když jsem toto auto kupoval, nevěděl jsem do čeho jdu. Byl to japonec a navíc automat. Avšak už při první jízdě (před vlastní koupí) jsem si toto auto zamiloval. Sportovně laděný podvozek zaručuje perfektní jízdní vlastnosti a to zejména do zatáček, kde perfektně drží stopu. I když toto je vykoupeno trošičku větší tvrdostí auta.

Dobře tvarované sedačky umocňují zážitek z jízdy. Přístrojová deska není přeplácaná ani strohá. Velký zavazadlový prostor je další výhodou auta, ale má docela malý nakládací otvor. Moje auto má ve výbavě el. zrcátka, el. okna - všechna, dvourychlostní vytápění předních sedaček, el. střešní okno, posilovač řízení, ABS.

Co se týče automatické převodovky tak k tomuto můžu říci to, že je to čtyřrychlostní, s možností 3 režimů (normal, zimní provoz a sport). Normální provoz je vhodný pro běžné jízdy. Zimní provoz je vhodný na sníh, kdy se auto rozjíždí na 2 rychlostní stupeň a tím se zabraňuje podhrábnutí. U sportovního režimu se řadí rychlosti až kolem 5-6 tis. otáček a je to opravdu radost, auto vystřelí vpřed, jen cítíte jak zaplouváte do sedadla a letíte. Já tento režim s oblibou používám do kopců při předjíždění anebo na rychlostní silnici či dálnici pro radost a pro provětrání auta.

Auto mám teprve 1/2 roku, najeto 5.000 km, spotřebu jsem měl nejmenší 8,5 l/ 100 km a nejvíc 10,2 l/100 km. Jezdím převážně město a okresky. Spotřeba je vyšší i tím, že se jsem jezdil v zimě, uvidíme jak to bude v létě.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Primera

Vložit komentář

spotřeba

takže po 1 1/2 roce užívání vozidla jsem na dlouhodobé spotřebě 8,5 l/100 km, což je velmi hezké.

13.01.2009 | 14:06:10 | c.o.d.y.k Reagovat