Recenze Renault Megane GT II 1,5dCi 60kW
“Koupí Meganu neušetříte :(”

Autor recenze: Rybizek (30 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1,5 dCi Stav km při koupi:113 000 km Stav km nyní:123 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 4,5 l/100 km Vloženo: 7. 4. 2011

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

3
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort kombi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Při stavu tachometru 118.000km:

- výměna převodovky

- zanesený EGR ventil

- voda pod rezervním kolem

při 120.000km:

- výměna tlumičů na pravém předním kole

- rozbité autorádio Carminat


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz jsme zakoupili s vizí, že to bude ideál rodinného prostorného autíčka s malým poplatkem za povinné ručení a nízkou spotřebou, dobrými jízdními vlastnostmi a vysokým komfortem. Chtěli jsme tedy úsporný vůz. Bohužel nás ale auto zklamalo již po najetí 5.000km, kdy jsme museli koupit novou převodovku, oprava nás vyšla na cca 16.000,-Kč. Vzhledem k tomu, že za naftu jsme do té doby ušetřili cca 2.500,-Kč a za povinné ručení/rok asi 2.000,-Kč, nedá se o úsporném vozidle mluvit ani ve snu. Kdo si myslí, že koupí nízkoobsahového dCi uspoří, je na velkém omylu. Co se týče jízdních vlastností, tak ty jsou velmi dobré, auto je pohodlné, podvozek dobře tlumí nerovnosti. Brzdy jsou dost ostré, i na zadní nápravě jsou kotouče. Motor je vcelku tichý a kultivovaný, zavazadlový prostor je pro rodinu s dětmi dostačující. Interiér vypadá ale dosti opotřebovaně už při 120.000km, na vině budou určitě použité materiály a flegmatičnost výrobce, protože díly nesedí úplně perfektně. Co se týče vzhledu, nemá pro mě auto ve své třídě a roku výroby konkurenci. I když už stálo hodně peněz a nervů, protože pořádně zlobí, tak se mi líbí a líbit dlouho bude... Nejspíš bych ho ale znovu nekoupil a hodně bych zvažoval koupi vozu stejné značky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Tachometer

Pri kúpe ojazdeného vozidla od neznámeho majiteľa v Čechách a na Slovensku, máte vysokú pravdepodobnosť, že narazíte na kus s odtočeným tachometrom. Čítal som, že sa jedná o 60 - 80 % vozidiel. Takže vaše auto mohlo mať kľudne nad 200 000 km. Podotýkam, že ani predloženie servisnej knižky nič negarantuje, lebo nie je problém zohnať novú a podstrčiť ju na vyplnenie vhodne motivovanému mechanikovi v servise.

Ďalším rizikom je to, že nevieme ako predchádzajúci majiteľ s autom zaobchádzal, či mal nejaké nehody ap. Skrátka ak kupujete ojazdené auto, môžete získať, ale aj stratiť. V tuzemsku by som sa prikláňal k druhej alternatíve.

27.05.2013 | 07:10:24 | Vlado  | 85.135.157.* Reagovat

Megane

Máte pravdu měl jsem tento vůz a už bych ho nechtěl každý měsíc nějaká poruch.Bylo to auto se,kterým jsem se bál vyjet,že nedojedu.Vyměnil jsem kde co a pořád dokola.Koupil jsem ho v AAA.To byla chyba stáří čtyři roky naleto prý 65.tis.Po měsíci odešla lambda pak katalisátor snímač otáček,dálkové ovládání imobilizéru,ložiska,tlumiče výfuk.a pořád dokola.Pořád do servisu tam auto napojili na VIN a zjistilí,že má najeto o 200000tis více chtěl jsem ho vrátit ,ale v AAA mi dali pouze slevu 5000.tis.Dejte nás prý k soudu vím ,že bych prosoudil více nežli vrak stál.Dal jsem za něj 164 500tis.Po čtyřech letech trápení jsem ho nechal vykoupit dostal jsem 23 500tis.Dnes mám Thálii ll. novou a pohoda.V AAA již nikdy nic nekoupím bylo to skušenost k nezaplacení.

01.07.2011 | 17:09:23 | Milan Reagovat