Recenze Renault Megane II 1,9 dci
“Kúpou som sa nesklamal”

Autor recenze: Patrik (39 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1980 Stav km při koupi:53 000 km Stav km nyní:90 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 5,6 l/100 km Vloženo: 31. 3. 2010

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia VW Passat

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výmena predných tlmičov po 75.000 km (žeby rozbité slovenské cesty?). Inak absolútne nič (musím zaklopať :)




Hodnocení a zkušenosti s autem

Charakteristika:
Výborné robustné auto, dobrá výbava (Dynamic Luxe, vratane senzorov, autom. klima, el. okná,), tichý motor (oveľa, oveľa tichší ako Octavia či Passat 1,9 TDI) s lepšou výkonovou charakteristikou, dá sa jazdiť relatívne športovo (asi silné slovo na diesel :).

Motor:
Tichý, silný diesel, pocitovo silnejší ako 120 koní. Malá turbo-diera pod 2000 otáčkami, nad 2 tis. ťahá príkladne až po 4.500 (Passat mi vädol už pri 3.500 ot.), veľmi rýchle auto. Studené štarty v zime bez problémov, sám si nažhaví a naštartuje po stlačení tlačitla.

Prevodovka a spotreba:
Výborná a relatívne presná 6-st. prevodovka s dlhou šestkou na diaľnicu; spotreba zima: 6,5 l. leto: 5,4 l (všetko v meste). Mimo mesta v lete aj pod 5 l. (v Rakúsku predpisovo dokonca 4,3!!!! čo je úžas na dvojliter, ale to sa mi podarilo aj s Octaviou).

Podvozok:
Podvozok relatívne hlučný (najmä na mačacích hlavách) inak supeeer, na to, že má auto jednoduchú zadnú nápravu na nerozbitej ceste sedí ako prikované (nerovnosti ho trosku vzadu znervóznia). Inak výborne tlmí slovenské "cesty" (v tomto bol lepší len Passat, ale to je iná trieda auta).

Priestor:
Kufor relatívne malý (mám hatchback), ale po sklopení zadných sedadiel odveziem všetko potrebné, aj veľké veci.
Sedenie vpredu super priestranné, dosť miesta a pohodlné sedadlá aj vzadu pre 4 osoby (piati radšej len na krátke trate), chrbát ma nebolí ani pri dlhej jazde (cca 600 km) na rozdiel od "nemcov" kde po vystupení z Octavie, či Passatu som býval totálne rozbitý. A celkom slušné bočné vedenie sedadiel. Plasty sú mäkčené, ale už mi stred okolo rádia (tvrdý plast) trošku vŕzga pri jazde cez výmoly a koľaje.

Odporúčanie:
Starostlivosť. Pravidelný servis (olej častejšie ako je predpis 30tis. km, ja mením po každých 20-25 tis. km, keďže motor je dosť citlivý na zaobchádzanie, hrubým zaobchádzaním sa dá rýchlo zničiť.

Poznámka:
Mal som možnosť vyskúšať aj "malý diesel" 1,5 dci, ale ten je výrazne slabší a s veľkou turbo-dierou, spotreba cca tá istá ako 1,9 dci, takže 1,5 dci ja osobne neodporúčam.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář