Recenze Renault Megane coupe 1.6e fidji
“Překvapivě spolehlivý.”

Autor recenze: Karlos (26 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.6 fidji Stav km při koupi:176 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 měsíců Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 22. 10. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 4.4

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: WV golf IV

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Odešla vodni pumpa (naštěsti se problém projevoval velkým úbytkem destilky v chlazení, což považuji za chvályhodné, protože při troše pozornosti snadno zpozorujete, že se něco děje, zmiňuji to protože na Golfu IV mi odešla vodni pumpa na dalnici a auto bylo nepojizdne)

odešlo mi těsnění pod hlavou při nějakých 180 000 km, diky bohu znám tady v Anglii zkušeného mechanika, který mi těsněni vyměnil na naše cca kč 8 000 s dvojí výměnou oleje. V servisu chtěli za opravu nejakých kč 20 000.

odešel mi ABS sensor na pravé předni poloose, auto bylo stale pojizdne a vse se vyresilo vymenou poloosy.

zanedbatelným problémem bylo nefunkční okno, které se ale zprovoznilo znovuzapojením jednoho z kontaktů ve dveřích.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S renaultem megane 1,6 coupe fidji, jsem byl spokojen, sel jsem do renaultu s ne priliš dobrou zkušeností s Golfem IV a uprimně mě překvapil, s autem jsem najezdil něco pres 30 000 km během 10 mesicu a hlavní důvod prodeje bylo nepohodlí na dlouhých cestách po dálnici, zapříčiněný také mou výškou 190 cm a maly počet pasažerů - 4.

Co se týče jízdních vlastností, tak nemůžem meganu upřít určité sportovní ambice, přinejmenším nízky posed a trochu tvrdší podvozek na tom maji svuj podil. Auto jsem měl na standartnich 14náckach. Vybavení bylo až na klimu full. Kůže (připomínám kvalitní zpracovaní, i přes vysokou mileage byly sedadla v super stavu). Citelně chyběla právě klima.
Co se týče motoru tak musim vyjadrit spokojenost poměr výkon-spotřeba, byl opravdu dobry. Dařilo se mi jezdit v kombinovane spotřebě něco okolo 6 -7 litrů.

Když to shrnu tak bych toto auto každému doporučil, pokuď budete jezdit po okrskách okolo komína, není určené na dlouhé trasy (mě osobně nejvíce chyběla přední opěrka a dostatek místa nad hlavou). Každopádně jsem auto používal každý den a ani jednou mě nenechal na holičkách

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář