Recenze Renault Megane Expression
“Za taký krátky čas sa neodvážim hodnotiť.”

Autor recenze: marián (62 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:830 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 7,4 l/100 km Vloženo: 13. 9. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Brava 1,2

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Auto mám necelý mesiac, takže zatiaľ žiadne poruchy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Porovnávam toto auto s predchádzajúcim a som trochu na rozpakoch. Mal som dojem, že Fiat má tvrdý podvozok, ale teraz som tento názor zmenil. Megan má podvozok neporovnateľne tvrdší. Neviem prečo to je, skúsil som vypnúť ESP ako mi poradili priatelia, nezabralo to. Auto na nerovnostiach, hlavne v zákrutách poskakuje, reaguje aj na drobné nerovnosti na ceste, ktoré sa prenášajú aj na vodiča, takže sa niekedy cítim ako na rebrináku.
Motor jednoznačne hlučnejší, najmä pri akcelerácii.
Mám jeden problém, ktorý sa týka osvetlenia prístrojovej dosky a je to vlastne aj dôvod prečo píšem túto kvázi recenziu.
Pri vypnutí motora, vybratí karty a vystúpenia z vozidla ostáva rozsvietená prístrojová doska. Zhasne až po uzamknutí vozidla. V servise mi technik povedal, že je to tak, a že je to nedomyslené výrobcom.
Naozaj je to tak?
Aby to ale nevyznelo, že Megan je nejaké "béčko", musím popravde povedať, že je inak veľmi pohodlný, síce o niečo menej priestranný než Fiat, ale výborne sa mi v ňom sedí, má lepšie nastaviteľné sedenie.
Celkový vzhľad vozidla ako som si všimol vyvoláva pozornosť. Takých áut ešte na cestách nie je mnoho.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Megane

Vložit komentář

Lapen vidinou nízké ceny a nového vozu se z toho brzy posereš. Mnoho zdaru a pevné nervy.

30.12.2009 | 13:57:44 |  Reagovat

Nové nebo ojeté

Nové nebo ojeté, přesně to jsem řešil, poslední cca 3 měsíce. Nakonec jsem se rozhodnul pro nový megane grandtour 1,6 100k.expression, černá metalíza(5let záruka) Vím že to není žádný závodník, ale papírově splňuje to, co momentálně od auta vyžaduji. S výslednou cenou 330.000 a slevou 45t. jsem připraven přebít úšklebky různých škarohlídů.
Auto bude po dohodě dodáno 1.3. 2010, a až najedu nějaké ty kilometry, tak se pokusím určitě nějakou recenzi napsat

30.12.2009 | 13:45:53 | Jende Reagovat

tak na tu tvrdost podvozku,ja mam megosa asi pol roka,a ked som prisiel na benzinku dofukat pneu zistil som ze su nafukane cez tri,neviem preco ale tak skus spustit na tych 2,2 a uvidis ze to bude maksie

23.12.2009 | 12:00:28 |  Reagovat

Adminovi

Chcel by som poprosit admina fora o vymazanie prispevkov, ktore nesuvisia s temou. Prispevkov k danemu problemu je tu mozno 10, ostatne su ... Chcel som sa dozvediet nieco o Megan III. Dakujem

21.12.2009 | 14:35:36 | jozo Reagovat

Luboš je záchodová místa. A dost posraná a poblitá.

08.10.2009 | 07:32:39 |  Reagovat

ktosi mal pravdu

Nikdy predtým som nepísal do podobných diskusných fór a tak som bol nemilo prekvapený a cítil som sa previnilo, že som svojim príspevkom vyvolal túto zvláštnu diskusiu.
Ale chcel som iba poradiť, keďže radám v servise som akosi nedôveroval. Ak si ešte niekto spomenie, mal som problém s pretrvávaním osvetlenia prístrojového panelu.Ono to naozaj zhasne samo.Len to trvá trochu dlhšie. Stále prichádzam na nové finty ako s tou elektronikou vybabrať. Napr. ak sedím v aute s vypnutým motorom, prípadne i vybratou kartou, svietia i obrysové svetlá, ale stačí pootvoriť dvere a zhasnú.Pri zatvorení dverí sa už nerozsvietia, až po naštartovaní.Ak hrá rádio, osvetlenie prístrojového panelu sa nevypne. Pravdepodobne by som sa musel v aute zamknúť, ale to som neskúšal.
Inak km pribúdajú, ale pomalšie, keďže momentálne jazdím na krátke trate, tak 10-15 km denne aj to prerušovane, cez víkend 80 - 100 km. Priemerná spotreba sa drží na 7,4 l.
Z nedostatkov nič nové, len výhľad doprava pri vychádzaní na hlavnú je mizerný. A to aj vtedy, ak som v aute sám.Okrem stredného stĺpika zavadzia aj opierka hlavy, takže ak nemám nikoho pri sebe je to gymnastika.
V podstate som však spokojný, motor "ťahá", len keby nebol taký hlučný.
Nemám rád hluk, takže podvedome jazdím pomalšie, alebo skôr neakcelerujem tak ako som bol zvyknutý. Som zvedavý ako sa bude chovať na zimných pneumatikách. Napíšem.

07.10.2009 | 23:29:21 | marián Reagovat

Pardón za chyby, píšem z inej klávesnice,

ale najväčší cenový prepad maju bezkonkurenčne Renaulty, možno KIA, W Passaty... O 2 sú prekvapivo drahšie, než W Passat...Tak si len kupujte nové autička a radostne si užívajte. P.S. Aygo, 1,4 HDi 2007-2008 od 4.500 EUR, s klímou a predstav si Stando: aj s KRYTOM !!! na schránku pred spolujazdcom.../ to je iba reakcia na staršie rady, kde si radili ako vylepšiť nevylepšiteľné... , stále v ľavom pruhu, priemerná rýchlosť 129 km/hod. Vrátane zápch, jázd cez mestá a podobne, v 3 osobách...A v Passate 2.0 TDi v kombi, 2007 mali chalani spotrebu 7.5-8,2....

26.09.2009 | 13:35:53 | ľuboš Reagovat

Aninym: Okolo 40-tky, tak sme pre mladých

starí Anonym 16:35: Zase si sa ukázal.. Cez internet si hrdina. Standa nadáva to je OK. Tak si taký istý ako on. A buď si istý, že sa nebudem zhadzovať na Tvoju úroveň suterénu.
A ak chcete sa baviť o autách.
Renaulty sú naozaj šunty. Nemec sa iba smeje, keď počuje Renauult. Kagun a. 2008-2009 150 PS, 2.0 DCi od 12-13.000 eur je toho jasný dôkaz. Skúšal som 1,4 Turbo, nový motor.
Ak má mať NOVÝ malý motorček spotrebu 8-12 l/ 10, tak to radšej 1,8 T, alebo 8 valec, al. 2,2 HDi. Jazdne komfort, ale radosť žiadna.
Takže NOVÝ RENAULT , alebo inú hovadinu si kúpia iba frajeri. Najradšej C 1. A najradše Anonymní hrdinovia. Žobrák si Ty, duševný žobrák o 16:35...

26.09.2009 | 13:22:03 | ľuboš Reagovat

to Ado : Jaky BMW ? Ja mam VW.A nove jsem ho nekoupil.Uhadl jsi, nemam tolik penez.Ale i kdyby jsem mel, jako nove bych ho stejne nekoupil.Za tu cenu bych tehdy mel rekneme BMW 5 v plny palbe, 2-3 lety stary.Tomu bych asi dal prednost.A co se tyce Meganu, tak predpokladam, ze to neni jedina recenze na tohle auto.Zkus pobrouzdat, mozna neco najdes...
to Venca : Samozrejme, protoze ne kazdej visi na netu 24 hodin denne.Ale rict k tomu mam co, to se bat nemusis.
to Jirka : Díky za vysoce odbornej prispevek.

26.09.2009 | 12:51:35 | jamieson Reagovat

Ticho

Držte už ty huby o těch chujovinách.

26.09.2009 | 11:37:45 | Jirka Reagovat

Ada

No vidíš Ado, přes dvě hodiny sem nikdo nic nenapsal. Chceš něco konkrétního - a to je kámen úrazu. kecají tu jen "chytráci" o kokotinách, řeší tu donekonečna píčoviny s ojetinami, ale o tomto autě se nic konkrétního nedovíš. Protože nic nevědí. A to je problém všech těchto recenzí. Hádat se, pohanit auto jinému, vyvyšovat svoje, řešit nesmysly... a když někdo napíše něco konkrétního k věci, co je třeba zajímavé, tak ti chytráci z něho udělají vola. To přece nemůže být pravda, tak to přece nemůže být, protože moje staré auto (nebo i nové) to takto nedokáže, tak ani to tvoje nemůže...ale málokdo opravdu něco ví. A když má možnost dovědět se, hádá se a většinou lže.

25.09.2009 | 22:09:31 | Venca Reagovat

Pozri takisto si si mohol to BMW kupit aj nove. Len je asi moc drahe nie? Tiez by si mal luxus a este lepsi. Proste na to nove tolko penazi nedas - mozno ani nemas, mozno mas a nechces. A o tom to je. Kto ma penazi na rozdavanie - nebude si lamat halvu s ojazdenym. Ostatni porozmyslaju. Ja jazdim tiez v jazdenke. Ale urcite by som mal radsej nove... A to ze to je aj na inych diskusiach na tomto servery tak to viem - idea portalu dobra- zial prevedenie zalostne - a absolutna absencia spravcov speje k tomu co tu je... Ja chcem ale ozaj vediet o tom novom megane - bol som na testdrive a nie vsetko sa mi pacilo. Len z tohto obsahu sa ozaj nic nedozviem. Aj ked citanicko zaujimave..

25.09.2009 | 20:16:50 | Ado Reagovat

Castecne souhlas.No na druhy strane, kdyz se kouknes na nektere jine diskuse, tak ty jsou mozna jeste horsi.Tady se bavime o jezdenych a novych autach.Na nekterych jinych recenzich se probiraji treba debilove s Daewami, buzny, ktere UDEJNE najezdi 400 tisic rocne a podobne.Co kdyz se nekdo bude rozhodovat jestli nove nebo ojete auto ? A co kdyz natrefi na tuto recenzi ? Ja rikam, probirat jezdenky a nove ANO, no vse s mirou.Jinak vyrok "Kto ma na nove, kupi nove, kto na ojazdene, kupi ojazdene" neni podle me pravdivej, ale budiz.Je to tvuj nazor, brat ti ho nebudu.

25.09.2009 | 20:11:47 | jamieson Reagovat

PODSTATA

pride mi to ako keby tu kazdy bol ozaj trochu mimo. Chcem si precitat nieco o aute a namiesto toho je to tu plne sraciek ohladom jazdeniek, fungloviek, velkych panov, malych panov, pubertiakov a podobnych odvecakov. Koho to zaujima? Kto na to ma - kupi nove - kto nema kupi ojazdene, kto nema ani na to ojazdene nekupi nic. Tak to je a bude. A mne osobne je uplne u analu kto z vas je aky frajer, ake auta ma, ake domy, kolko najazdi... Mna zaujima TOTO AUTO magori. Tak to tu nezasierajte prosim podobnymi chujovinami - lebo o aute je tu dokopy mozno par riadkov....

25.09.2009 | 18:16:43 | Ado Reagovat

Pánové, řešmě tady auta. Vyserme se na ňákýho slovenskýho buzeranta. Dyť je to bukvice! Určitě nosí růžovou košili, fiži, má navlněné vlásky a krásně na dálku voní. Teplouš!

25.09.2009 | 16:39:54 | Venca Reagovat

Luboš

Ty jsi opravdu dost vybagrovanej. Nevím, proč tady říkáš o Standovi - čtyřicátníkovi, že je "starý pán", "páprda", a znovu "zakomplexovaný starý pán". Pokud umíš číst, má svůj věk uveden v recenzi. A jestli je to pro tebe starý pán a páprda, tak potom ty jsi v pubertě, což odpovídá tvému chování. Mezi náma, zase si se mu navez do rodiny. Já ho sice neznám, ale kdybys mi řek to co jemu, rozbil bych ti držku. Pičo.

25.09.2009 | 16:35:56 |  Reagovat

Aha cili kdyz tomu spravne rozumim, tak to uz bylo nerentabilni ? Co presne jsi mel, kdyz se muzu zeptat ?

25.09.2009 | 14:58:22 | jamieson Reagovat

To Radek

Tiez nemam problem s hromadnou dopravou, pokial je
1.ekonomicka
2.casovo prijatelna
3."kulturne" pouzitelna
4. hlavne funguje !
Aby si bol v obraze, tak odporucam Mnichov / Stuttgart / Frankfurt v rannej spicke. Mozes skusit 5 metrove auto, potom S-Bahn a nakoniec city car. A mozno ti naozaj ostane ten S-Bahn. Otazkou ostava, co by ti na to povedala tehotna manzelka, chory pribuzny a pod.
Body 1 a 2 su vzdy otazne vsade (uz aj v DE). Body 3 a 4 zasa skor na SK.
Ina otazka. Ako vysvetlis doktorovi, uradu, skole a neviem este komu, ze byvas na dedine, kde bus chodi 1x do dna a dovolenku uz mas vycerpanu a teda nemozes prist na nejaku presnu hodinu. Tiez som nadaval na ludi v S 120, ze to smrdi, nefuguje atd. Maju ale inu moznost ??? To posrate srotovne zasa len nahrava ludom, co maju na to nove auto. Ovela horsie auto jazdi po ceste, ako to co islo na srotovne. Otazku by som rozsiril na NOVE vs JAZDENE vs SROT (nebezpecny). Takze stale plati, ze co nevidis, neznamena, ze neexistuje (potreba maleho lacneho auta).

24.09.2009 | 14:17:53 | MickeyMon Reagovat

To MickeyMon

Je fakt, že Brno má jen 400.000 obyvatel, takže je to vesnice. Nicméně po městě autem nejezdím, protože časově je lepší jet "šalinou". Proti hromadné dopravě nic nemám a ani mě neuráží ji používat, tudíž problémy s parkováním nemám ani se svým 5 metrovým autem. P.S. vzhledem k nedostatku parkovacích míst v centru nezaparkuješ ani s Aygem.:-)) A u Marka je místa dost i na velké auto.

23.09.2009 | 22:15:18 | Radek Reagovat

To: Standa: Skús si prečítať svoj

príspevok 23.9. o 07:07... .
Na jednej strane robíš KINGA, na čom všetkom si jazdil a ukazuješ ramena na internete, na druhej si starý pán v C1 a mal by si ísť príkladom mladším...
A potom sa strarí páprdovia ako Ty a spol. rozčuľujú, aká je tá mládež neslušná, nevychovaná... . Ale OD KOHO SA MAJU NAUČIŤ SLUSNOSTI ?!! OD T E B A ?! Alebo Ťa takto vychovali TVOJI RODIČIA?!!
Ak závidiš Radkovi,Jamiensonovi a pod., ja som vraj macher na jazdenky, čo som nikdy netvrdil, ale obchodne som si trochu pozrel pozadie okolo aut. biznisu a zadarmo chcem aj Tebe otvoriť oči..., tak sa tu ukazuješ.
Ako zakomplexovaný, starý pán, ktorému každý krivdí, ktorý má najlepšie auto na svete, nikto to nevidí/ pričom na 607 Ťa spotrebou urobím ľavou zadnou... ./
A tak nadávaš do kokotov. Nadávaj sebe a svojim deťom. Že majú takú smolu s Tebou bývať...
A nie ja som písal, že mi starí rodičia kúpili auto. Tak sa tým aspoň nechváľ. A neurážaj. Ale Ty aj tak nikoho neurazíš...

23.09.2009 | 20:41:26 | ľuboš Reagovat

Jamieson

Nic se nesr...o, nic mě nestálo. Jen jezdilo + údržba. Cca po 9 letech začaly se objevovat opotřebení, které by začaly lézt do peněz (snímač klapky, servo klapky, zadní náprava, poloosy, spínací skříňka, přepínače, atd) vše dost drahé. Tak bylo na čase se ho zbavit a koupit nové :-))

23.09.2009 | 19:54:40 |  Reagovat

Co ??? Jen jsem napsal, ze se mi nic nepo...lo, ne ze si nejsem jisty, zda se nepo....e.To je rozdil !! Momentalne mam necelych 180 tisic a myslim, ze MINIMALNE stovku v pohode vydrzi.A dokonce bych tipoval, ze jeste vic.Absolvoval jsem s nim nekolik delsich tras (Nemecko, Slovensko, Ukrajina, Polsko...) a bez problemu.Kdyz mas auto furt alespon 7 let, tak to ses vyjimka.Ja maximalne tak 4-5, i mene, pak jde z domu.A kdyz si myslis, ze ojetina je po 7 a vice letech ekonomicky neunosna, tak se mylis.Jsou auta ktere se serou uz po prodeji, a auta ktere najezdi pres milion (treba MB 123, 124 diesel) a stale relativne v poho.A jeste neco, kdyz jsi mel to nove 10 let, v jakem smyslu se ti vyplatilo ? Dik.

23.09.2009 | 19:32:10 | jamieson Reagovat

Jamieson

Auto má tolik agregátů, do kterých nevidíš ani na heveru, že se mi je nechce vypočítávat. Ale už to "jeste se mi nic nepo..." svědčí o tom, že je to vždy loterie a sám si nejsi jistý, kdy se co po... A jak říkám, nikdo ti nepřizná to špatné. Beru to, že pokud si někdo kupuje po 2,3 letech jiná auta, tak by byl nesmysl kupovat nová. Já ale mám auto vždy min. 7 a více let, a ojetina by už nebyla ekonomicky únosná. Proto nové (měl jsem nové i 10 let a vyplatilo se).

23.09.2009 | 19:19:08 |  Reagovat

Ale vzdyt jsem to uz napsal, clovece.Jinak sve tehdejsi auto jsem koupil 6/2007, ted je 9/2009 a jeste se mi nic nepo...lo.A nejsem zdaleka sam.Jak rikam, bylo to cez kamarada, malo jezdene, v dobre vybave a vzhledove docela elegantni(i kdyz kapanek drazsi jak jsem puvodne chtel).Vzal jsem ke koupi sebou i dalsiho kamose-mechanika s 20-ti letou praxi a ten auto prehledl i na heveru, dokonce bylo i u servisu.Proste skontroloval co bylo treba, rekl, ze auto je v dobrem stavu, tak jsem to vzal.Samozrejme jsem absolvoval i zkusebni jizdu a auto jsem pekne prohnal.Tahlo docela slusne a zvuk taky nebyl podozrivej.Ani me, ani mechanikovi.A takhle si to predstavuji pri kazde koupi jezdenky.Samozrejme, v ramci moznosti.A k Lubošovi jen tolik, ze proste napsal to, co napsal a ti somari v zatvorce cos tam napsal ty, tam vubec nemuseli (a domnivam se, ze ani nemeli) puvodne byt.Kdyby se mi nekdo chtel odmenit za zachranu zivota, tak ze slusnosti bych nedopustil aby mi vubec neco kupoval.Natoz pak auto...Ja nevim, ja bych neprijal ani nove boty, ale kazdy jsme jiny.Ale to fakt neni nase vec, je to ciste Standova soukromna zalezitost a nemame se do toho co starat.Me by se to taky nelibilo.Jen jsem chtel vyjadrit svuj nazor, nic vic.

23.09.2009 | 18:52:14 | jamieson Reagovat

Jamieson

Vysvětlí mi už tady někdo, co je to prověřená ojetina??? Nikdy nevíš, kdo s ní co dělal. Když pominu a úplně vynechám to, že byla kradená, nebo svařená z bouračky (nebo rovnaná na stolici a podobně), nebo že s ní někdo jezdil jako prase, vymetal díry a polní cesty, tak věř tomu, že NIKDO nepřizná chyby svého vozu. Jo, upozorní tě na blbinky, jako že chce vyměnit stěrač, že je to tady trochu škráblý, nejde zámek apod. Ale nikdo to nepřizná, to, že někdy autu zatlačil oči (ať utavil - přehřál) motor, používal nevhodný olej, tůroval studený motor, špatně řadil a načal převodovku, je toho spousta co lze na voze zkazit a nepoznáš to hned. Jen mu to sníží životnost a ty to zjistíš po čase. Ojetina může mít pro někoho půvab, ale pro někoho prostě ne. A k tomu Lubošovi: Myslím si, když napíše "starému somárovi ešte starší (somári) koupí auto..." je fakt nefér a pod pás. Co on o tom ví? Třeba měl Standa vždy ojetiny a třeba rodičům zachránil život. Třeba se mu takto chtěli odměnit a třeba on právě proto zvolil mini, aby je to nestálo tolik. Třeba... nevíme nikdo. Myslím, že to Luboš opravdu nemusel vytahovat.

23.09.2009 | 18:30:40 |  Reagovat

Ty joooo :-))) To je rulezzz :-)).Ale ne ted vazne.Na zacatek musim rict, ze jsem si to precetl pozorne a jsem nezainteresovanej clovek.No i presto si myslim, ze vice pravdy ma Luboš.Jak ctu, tak ctu, ale Luboš se nijak nenavazel do Standovi rodiny.Spomnout a navazet jsou 2 rozdilne veci.Jen napsal, ze by se stydil, kdyby mu rodice koupili auto ve ctyricitce.To je, myslim, pochopitelne.Standa evidentne neudrzel nervy na uzde (a to nebylo poprve !!!).Inu, chapu to, muze to byt treba jen prepracovanost (to se stava nekdy i me).No v tom pripade by musel Standa makat alespon 10-15 hodin denne, vcetne vikendu.POZOR !!! Tim nerikam ze je liny, ani v tom neni zadna jina skryta myslenka.No prijde me minimalne "neprimerene" takhle reagovat, zvlast u dospelyho muze.Takovehle reakce jsem predtim videl jen u "prerostlych" pubertaku, nebo u pubertacek ve veku 13-17 let.Tam to vice-mene chapu, no u dospelyho muze jaksi ne.Zkus se priste ovladat.Ja jsem taky donedavna byl sakra nervak, no posledni dny (tejdny), jsem si uvedomil, ze to neni dobre, a postupne se to zlepsuje.Ted me uz vytoci jen maloco (malokdo).Zkus to Stando.Pomuzes sobe, i okoli.A jeste neco : Neni nad proverenou ojetinu v supr stavu.A at si rika kdo chce, co chce, je to tak.A rikal jsem to uz nejednou a reknu to zas, protoze je to pravda a novy auta nejsou vyhodny a TECKA (nebo-li vykricnik :-)) !!!!

23.09.2009 | 17:48:36 | jamieson Reagovat

Myslím, že Standa je asi na Infarkt. Jinak si to neumím vysvětlit. Fakt je, žes to Luboši přehnal.

23.09.2009 | 15:55:04 |  Reagovat

Nevím jestli to byl Karel (?) kdo odmítl lézt na tyto stránky? Nedivím se mu. Dík takovým prasatům, kteří bez skurpulí uráží něčí rodinu, to tady opravdu nemá úroveň. Končím s tímto spolkem blbů, hádejte se o čem chcete, nejvíc o ojetinách a mě můžete políbit pr..l (omlouvám se všem normálním a slušným, sorry).

23.09.2009 | 15:49:11 | Standa Reagovat

Luboš

Ty jsi prostě normální zbabělý KOKOT. Na tvoje píčoviny už jsem si přivykl, ale do rodiny, a mých rodičů se mi nenavážej ty blbej čůráku!!! Vůbec neznáš naše rodinné poměry, kdo komu co dal je naše věc, víš o tom hovno, tak drž hubu ty kurvo slovenská. Takhle tady vytahovat moje soukromé věci! Že se nestydíš svině! Nemám povinnost tady nikomu vysvětlovat (a zvlášť ne tobě ty hovado), proč jsem tento dárek dostal, proč jsem si vybral zrovna ten a ne jiný. Nevíš taky nic o mých majetkových poměrech, ani kolik mám nemovitostí, aut a bytů, tak tě pěkně prosím drž hubu a neber si mě to svý nevymáchaný držky jenom proto, že nechci ojeté auto. Jsi sráč a zkurvysyn, omlouvám se ostatním za vulgárnosti, ale co je moc, to je příliš. Ty hovne!

23.09.2009 | 15:45:54 | Standa Reagovat

To: Standa: Vidím, že si toho

ešte málo preskákal, ak by si si vyskúšal na vlastnej koži súdy nášho Kocúrkova, tak si radšej zahryzneš do jazyka... .
To, že Ty máš zatiaľ šťastie, tak to Ti prajem, už iba kvôli Tvojmu neuveriteľnému nadšeniu z malého prdítka, Ale ak by si rypol cca 1 mil. a viac a Ty by si musel dikazovať svoju pravdu, tak by si hovoril ináč.
P.S. Momentálne ťahám jeden súdny spor, čistý, jasný ako facka. Istá firma ma natiahla o cca 100.000 EUR. Už 5 rok a zatiaľ ma stáli súdy a spol cca ďalších 20.000 EUR. Výsledok v nedohľadne. A musím, ak si chcem aspoň odpísať pohľadávku... .
Hej,hej, aj ja by som robil machra, ak by mi starí rodičia kupili v 40-tke nové auto. Neviem ako Ty, ale svojej mame platím dovolenky a kúpele ja....
Vlastne popravde, hanbil by som sa ako pes, že starému somárovi musia ešte starší kupovať...
Ale na silácke reči u Teba som si zvykol, takže neva...

23.09.2009 | 15:33:54 | ľuboš Reagovat

TO SOU ZASE PINDY,

babky na pavlači řeší důležitější věci... Kdo má hodně moc prachů koupí Vejróna, kdo má mín koupí něco levnějšího, ten kdo má ještě míň koupí, ještě levnější a takhle můžeme pokračovat až k tomu který nekoupí vůbec nic. Možností je tolik kolik lidí v ČR vlastní řidičák a kolik je aut po bazarech a veskladech ...... co tu kurna resite?!?

23.09.2009 | 14:18:56 | Honza Reagovat

to Peterko

Ja naopak nesouhlasim.Vis, mohl jsem mit Fabku HTP ve vybave Ambiente, NOVOU.Nebo treba neco z Kolina.Ale ja jsem to neudelal.Koupil jsem tehdy 10 let stare auto, plne vybavene za cenu nove Fabky.Plus investice do auta (kterou dodnes lituji, ale to je moje chyba).No na druhou stranu, alespon se nic neposere (pri normalnem zachazeni).Vyslo me spolu na temer 300 tisic Kaček.Ale i presto jsem spokojen.A vis proc ? Protoze kdyz nekoho vezu, nemam nervy jestli se tam vejdou 3 nebo 4 lidi (plus ridic).Pri predjizdeni jen MALOKDY resim, jestli to riskonout nebo jeste pockat.Proste slapnu na plyn a jede to.Taky stoupani do kopce.Tam kde se HaTaPky a Feldy morduji na 70-80 kmh, ja jedu 140-160.V klidu a pohodli.A tech par litru benzinu jsem schopen obetovat.Par stovek me nezabije.A myslim, ze to ani vetsinu republiky...A jeste chci reagovat na tvuj nesmysl o "honeni".I kdyby se tam nekdo honil a odstranil stopy, cili by to nebylo VUBEC poznat, vadilo by ti to ?? Me osobne ne.O cem nevim, to me nesere.Vid priklad, treba lidi na lazech...

23.09.2009 | 13:54:20 | jamieson Reagovat

to Radek

Ja mam strednu triedu, ale uvazujem aj o malom prditku do mesta. Este si asi nezil vo velkom meste, kde bojujes o parkovacie miesto, snazis sa presmyknut medzi kolonou, nizke naklady atd ... Niekto potrebuje auto na 5 tkm na rok (fakt potrebuje) Kazdy ma ine naroky. Ty ich nevidis, to neznamena, ze nie su.

23.09.2009 | 12:55:05 | MickeyMon Reagovat

Radek

A jsme zase na začátku. P.S.: Auto za 3 - 4 roky nevyhazuji. Koupené jako nové a je jen "po mně" - to bych byl tragéd. Leda tak ojetinu po někom, tu jo. Takže zase znovu od začátku?

23.09.2009 | 12:42:17 |  Reagovat

Auto za 250.000kč si můžu koupit každý rok jedno, ale takovou tragiku prostě nechci - malé, nevybavé, nicmoc bezpečnost. Přes milion bych za auto nedal, investuji peníze do rozumějších věcí, než do auta, které za 3 - 4 roky vyhodím.

23.09.2009 | 10:51:27 | Radek Reagovat

Peterko

Souhlasím. Toť jádro věci. Pro Radka - právě že nekupuju auta za mega, mohu si dovolit nové a mít v piči nějaké ceny při prodeji.

23.09.2009 | 09:31:31 |  Reagovat

Chlapci ked nemate na nove tak sa vozte na " ojitinech." Ja kupujem len nove a mam v pici kolko stratim. Je to proste nove vonave auticko. A nemam chut kupovat "ojetinu" a rozmyslat kto sa v nej predomno honil.

23.09.2009 | 08:42:46 | Peterko Reagovat

Stando, podívej se na propad ceny vozu v cenové kategorii cca 1.000.000kč a více. Nebavíme se o autech za cca 200.000kč, který za půl roku prodáš za 170.000kč, tudíž tratíš "jen" 30.000kč. Myslím, že než naše silácké řeči je to problém tvého pohledu na věc, tudíž ceny nového vozu kategorie low-end. Nikdo ti nezlevni u nového auta 50 a více procent ceny.

23.09.2009 | 07:27:36 | Radek Reagovat

Luboš

Je zvláštní, jaký jsi machr co se týče kupování ojetin, jak ve všem umíš chodit, vše zjistit, spočítat, prolustrovat, dokonce jsou tu machři co si dokáží nechat dovézt auto z USA, vyřídit vše okolo i předtím, ale postavit se zvůli prodejce v ČR nedokážete? Pokud poruší povinnost nebo zákon Lojza z prodejny v ČR tak jste bezzubí a bezbranní? Máte zdá se mi jen silácké řeči a pusy plné keců, ve skutečnosti jste neschopní a podělaní strachy z nového. Jestli si neumíš zjednat právo tady doma, jak bys ho chtěl zjednávat za hranicemi a na dálku? Jděte do háje, chytráci! Jasně, nedokážeš nic, tak máš radost, že když nalítneš, tak "jen" u ojetiny, která je levnější. A vlastně jsi tak ušetřil! :-))

23.09.2009 | 07:07:54 | Standa Reagovat

Nikdy nepredavaj nic kamaratom a rodine!!! Je to zakon dzungle.

22.09.2009 | 21:45:38 | Lukas Reagovat

pro Standu a Pepu

to PEPA63 : Kamarad koupil Touareg, novej.Ja bych to neudelal, ale kazdy (ne)ma svuj rozum.Me to vyhovuje, jemu taky, neni co resit.
to Standa : Proc by rozumnej kamarad neprodal sve auto kamaradovi ?? Nejak jsem nepochopil tuto cast tvyho prispevku.Vysvetli, prosim.

22.09.2009 | 20:53:15 | jamieson Reagovat

Vašek a Anonym 15:54:,

celkom som sa pobavil... Vidím, že nevieš, ako tie aukcie prebiehajú. Také niečo, ako chýbajúca prevodovka je nemysliteľné. Dokonca, ak sa stane, že má auto skrytú vadu, tak po zdokumentovaní a predložení účtu zo servisu do cca 1 mesiaca preplatia peniaze...
Také odrby sú možné iba u nás, vonku si nikto nebude kaziť meno kvôli nejakým 5-15-50.000 eurám...
A milý Anonym: Ak by si pozorne čítal, predstav si, mám skúsenosti aj s novými autami. Manželka iba nové. A práveže po skúsenostiach s uplatňovaním záruk, kedy sa predajca a dovozca vyhovára na všetko možné, pričom prípadov, kedy sa už po ceste Z PREDAJNE AUTO POSERIE a vracia na ODŤAHOVKE, bolo požehnane, pričom zákazník má proti sebe vždy armádu znalcov, právnikov, ma po VLASTNÝCH SKúSENOSTIACH a najmä ekonom. prepočtoch priviedla k poznaniu, že NOVÉ AUTO? NIKDY. Radšej s 5-10-100.000 naj. km, aj ak sa seknem, tak ide z domu s minimálnou stratou. Ak sa seknem pri novom, zaplačem.
A argument, že keď kúpim jazdenku a kóóóľko musím dať do opravy je smiešny. Takisto by si už musel dať aj Ty, majiteľ nového auta, keď ho chceš mať v dobrom stave. Nehovoriac o tom, že luxusnú výbavu, xenóny, kožu, navi, HI-FI, šíber a podobne pri novom sakra zaťaží peňaženku...Ale pri jazdenke je takmer bezcenná . A keď navrkám za 3-4 roky 200-250.000 km, investujem do servisu to, čo treba, tak na tach. je síce cifra, ktorá by vyrazila bežnému motoristovi dych, ale stav auta je podobný NOVÉMU. Akurát, že ma zunuje...
A opäť kolotoč: Do bazáru, alebo známemu, v bazári by sa opravil zaseknutý tach., knížku serv. hodia do koša a nahodia si 30-80.000 navrch. Ale už tretie auto v poradí skončí u známeho, s cca 300.000 km na tach. A ešte bude vďačný, ako k dobrému autu prišiel...A o 2-3 roky bude chodiť a vypytovať sa, kedy pošlem ďalšie k vode...
"Ži a nechaj žiť". Ani s autami nie je jednoduché robiť. Šancu má každý. Stačí lúskať po internete, popýtať sa. A nerád by som riskoval nejakú vatru na mojom aute... ,
Aj keď teraz jazdenky trochu vybehli hore, verím, že si nejakú slušnu "starú 1-2 ročnú haraburbu", ktorá ma bude opäť 2-3 roky bezpečne voziť za cenu Fábie v TOP výbave ...

22.09.2009 | 20:28:30 | ľuboš Reagovat

Co to sem leze za pitomce,neumíte snad číst.Chci se dozvědět něco o Meganu a jsou tady akorát závistivý keci od rádoby odborníků kteří se na nový auto nikdy nezmůžou.Co furt řešíte.Je to každýho věc.Tady je to o novým"Meganu" tak už jděte do prdelky kokůtci.

22.09.2009 | 19:38:32 | Jirka Reagovat

Vašek

Dovoz vozidla z USA probíhal následovně. Výběr vozu dle mých požadavků. Kontakt s majitelem vozu (kupuji jen přímo od majitele), který zaslal HDvideo, abych měl lepší představu. Dohodl jsem se, že vozidlo koupí po vyzkoušení a kontrole v autorizovaném servisu (cena 3.000kč). Prohlídka zahrnovala prověření servisní historie skrz VIN (provedeno pochopitelně před dovozem), kontrolu mechanického opotřebení vozu, atd. . Samotné vyzkoušení jsem vyzkoušel trasu Brno - Praha - Náchod - Brno, aby vozidlo i nějakou zátěž. Vyzkoušeno i v terénu - 4x4 i redukce. Poté jsem kontaktoval majitele, že vozidlo vyhovuje a peníze posílám převodem. Kontejner NENÍ položka v ceně a platí se zvlášť, jelikož jsem to zařizoval já, nikoli prodejce vozu, resp. firma. Byl to individuální dovoz. Dovoz z USA má smysl v tom, že daný typ se do Evropy nedováží. Specifikace resp. homologace je detail, protože to není první vůz svého druhu. Navíc motor je v Evropě použit v LC.

22.09.2009 | 18:36:30 | Radek Reagovat

Po přečtení recenze jsem utvrzen v názoru, že je opravdu současným trendem přitvrzování podvozků i u jinak dříve komfortních značek. Je to daň za vyšší bezpečnost a ovladatelnost. A kdo si myslí, že vypnutím ESP změkne podvozek, asi je slušně řečeno nevzdělaný. ESP kontroluje otáčení jednotlivých kol, od rozdílu procentuálního až po absolutní. Brání vozidlu dostat se do smyku či prokluzu, ale nemá vliv na přitvrzení tlumíčů nebo pružin. To je přece totální nesmysl. (Pokud tomu tak je u luxusních aut s plynovým nebo kapalinovým pérováním, to nevím, sorry. Ale u "normálních" aut je to blbost.)

22.09.2009 | 18:10:27 | Standa Reagovat

Jamieson

Probuď se, jak jde o prachy, i kamarád tě vezme na hůl. Takových kamarádů už bylo, co ojebali při prodeji vozu přítele. A rozumný kamarád nikdy neprodá auto kamarádovi. Jedině tak puberťák, nebo vychcánek.

22.09.2009 | 18:04:50 | Standa Reagovat

Jamieson

nechtěl jsem zasahovat do této diskuse ale nějak mi to nedá, tak bych se chtěl zeptat když ti ten tvuj dobrý kamarád nebo známý prodá tu svoji prověřenou ojetinu v perfektním stavu čím potom jezdí ? Asi si jde koupit nové když byl první majitel.

22.09.2009 | 17:34:16 | PEPA63 Reagovat

Tak to sorac, neyjadril jsem se presne.Ten mobil stal tolik pred rokem, tehdy to byla novinka, tak asi proto.Sorry, moje chyba :-)).Jinak zatim slape bez problemu.Byl v dobrem stavu a tak jsem ho vzal.A ted k meritu veci.Proverena ojetina je napriklad od kamarada, resp. znamyho, ktery byl prvnim majitelem.To znamena proverenou minulost.Nevim jak ty, no ja mam kamarady a znamy, na kterych se muzu spolehnout.Zatim nesklamali.A co se tyce toho x nasobku, tak Fabka ve full vybave stoji mozna i pul mega (nevim presne).A jelikoz mame i desetinni cisla, tak nevim, co resis :-)).Jak jsem napsal, ojetina je furt lepsi a furt lepsi i bude.Pro toho, kdo ma rozum a neni ekonomickej louda...Vid Radkuv offroad, ale i jine "kaufy".

22.09.2009 | 17:02:00 | jamieson Reagovat

ten mobil

cca 6.600 ,- (bez smlouvání :-)

22.09.2009 | 16:21:26 | Vašek Reagovat

:-)

Ojetý mobil mám dost, normálně mi kapou slzy do klávesnice, teď si mě tedy dostal.

22.09.2009 | 16:17:58 | Vašek Reagovat

Anonym 15:54

Souhlas, jen se jím snažím vysvětlit, že KAŽDÝ obchodník prodá to auto za tržní cenu i kdyby v bazaru stálo běžně 600.000 a on jej koupil za 1Kč, tak ho neprodá za 5Kč ani za 400.000, ale za 599.900, tomu se říká trh a tržní cena pánové a neznám pitomce, který by ty auta prodával pod reálnou cenu, proč by to dělal? Aby vydělal méně než snadno může?

22.09.2009 | 16:15:19 | Vašek Reagovat

Jamieson včera 18.39

ten mobil byl už ojetý nebo fungláč? jinak u nás stojí novy 7899 CZK.http://atmobil.cz/produkt/sony-ericsson/sony-ericsson-c905.htm?gclid=CJPSq7mxhZ0CFcQSzAodFWQwbA

22.09.2009 | 16:15:11 | anonym Reagovat

Nezmínil jsem se samozřejmě o zcela běžné praxi stáčení tachometrů - to už je snad národní sport a další podvody, brané mezi lidmi, co se v ojetinách pohybují, bohužel, jako normální.

22.09.2009 | 16:09:55 | Itall Reagovat

Někomu ojetina stačí (nebo musí stačit), ale je tu velmi vysoké riziko (kromě jiných), že původní majitel dobře ví, proč to prodává, ale nepoví :o) Někdo má třeba dobrou zkušenost, ale těch horších je dost a dost. Proto se jeví rozumnější spíše zvolit třeba menší, ale nové. A ještě popřemýšlet a informovat se - které.

22.09.2009 | 16:02:12 | Itall Reagovat

Prosím vás, Radku, Jamiesone, Luboši...nechte nás v našem přesvědčení a vy si nechte své. Pochopte, že prostě už dost lidí si s ojetinou naběhlo, a už ji nechtějí. Jsou taky lidi, co nikdy ojetinu neměli a nechtějí. Tak zkuste prosím pochopit, že opravdu NĚKDO OJETÉ NECHCE. A nechte nás žít po našem. A budeme už řešit toho Renaulta? Je opravdu jiný, než jeho předchůdce?

22.09.2009 | 15:59:36 | Standa Reagovat

Vašek

Vašku, to nemá cenu. Dub zůstane dubem a "je to skutečná pravda" :-)) Tyhle zaslepence kteří hodně moc ušetří prostě nepřesvědčíš žádným argumentem. Je to jako kázat Grebeníčkovi o výhodách kapitalismu, nebo Topolánkovi o jistotách socialismu. Budete se tady do nekonečna hádat. A´T si kupují superprověřené a ověřené ojetiny, (ojetina nebude nikdy prověřená, protože jen její majitel ví... a často nepoví... a taky často není prvním majitelem), ať si namlouvají že ušetřili (opravdu by poznali co to je ušetřit - ne jen relativně přepočítáváním jakési abstraktní zůstatkové ceny - ale skutečně na nákladech a provozu bez oprav, výměn opotřebených věcí, výměn hovadským ježděním zničených věcí, výměn neodborně namontovaných a nekvalitních dílů, často seřizováním, hledáním závad, a kurva do nekonečna se jenom prcat se starým křápem a těšit se jak vydělám až ho budu prodávat (vydělá hovno) a prodávat ho musí protože je půl životnosti za ním už když ho kupuje. Takhle prostě uvažují ti, co nikdy nepřekročí svůj stín a raději budou zvyk žebravých indů vydávat za přednost. Kulturní národy jezdí v nových, socky ve starých a my jsme tady někde uprostřed. Kecy o tom co ušetřil na novém autě a jak si za to koupí barák, pojede k moři, a jiné bláboly jsou prostě pičoviny. Co ušetří na novém autě to nasere do starého a stejně nikdy nebude jako nové. A když si kupuji nové auto, nepřemýšlím (nezajímá mě to) za kolik ho prodám. Nekupuji ho abych ho prodával, ale aby mi sloužilo co možná nejdéle. Až bude na hovno, tak ho prodám nějakému hejlovi, který bude tleskat ručkama jak udělal dobrý kauf. Takže Vašku, neřeš to s těmito lidmi (naštěstí jich tu není moc, spočítal bys je na prstech jedné ruky - i to o něčem svědčí.

22.09.2009 | 15:54:00 |  Reagovat

:-)))))))))))

Asi prasknu smíchy, napsat "JE TO SKUTEČNÁ PRAVDA" a považovat to za argument......
Apropos, co to je "prověřená ojetina"?
To jako že ti prodávající řekne je to OK brácho ? Nebo s tím pojedeš do servisu, kde možná polovinu závad odhalí a druhou ne (dost možná i úmyslně, protože to tam pak budeš jezdit spravovat , něco ale prostě neodhalí ani ve zn.servise).
Jo a kolik teda stojí zánovní off road, když je fábka x násobně dražší? 100.000 ? No tak to bude jistě "kvalita za rozumnou cenu", připadám si jako v supermarketu :-)

22.09.2009 | 15:32:51 | Vašek Reagovat

Nejlepsi jsou proverene ojetiny za dobrou cenu.Jsou lepsi nez novej vuz.Jsou temer ve stejnym stavu, jenz stoji o par sto tisic mene.Nechapu, co tady tahle banda Anonymu a Vašek jeste resi.Je to proste tak a tecka !!! A myslete si co chcete.A pro Anonyma 7:09 jen tolik, ze Radek je jiste chytrejsi, jelikoz pri nakupu ojetiny usetril 700 tisic Kč.A ma zanovnej offroad kteremu nejaka podrbana, i kdyz treba fungl nova Fabka (nebo stejne i Superb) za x nasobek ceny jeho vozu, nesaha ani po predni masku.TO JE SKUTECNA PRAVDA !!! To co tady pisete VY, jsou jen a jen zvasty...

22.09.2009 | 14:59:19 | jamieson Reagovat

No teda páni, hospodský hádky si nechte do hospody :o)

22.09.2009 | 11:41:22 | Itall Reagovat

Aukce

Pánové tušíte vůbec jaký je princip aukce? Skládá se jistina, aby ten kdo nakonec vydražil nemohl couvnout, protože pak by se to jaksi zvrhlo v pěkný chaos, nemluvě o tom, že i ten kontejner něco stojí a u auta s cenou cca 350.000 to je položka v ceně. jinak dovážet auto ze států (pokud to není sběratelský kousek) je podle mého soudu hovadina, jsou tam jiné specifikace, motorizace ap. Může nastat taková kupa problémů, že si to myslím nedovedete ani představit, auto není foťák. Apropos Radku tím vyzkoušením myslíš, že se s ním svezeš po parkovišti, nebo to vezmeš do servisu na změření tlaků ve válcích ,kontrolu přetočenosti tacho (což u moderních aut, kde nejsou mechanické stejně nepoznáš,změření tloušťky laku jestli to nebylo bořené ap.? To taky něco stojí a jistota stejně nikdy není 100%.

22.09.2009 | 07:46:16 | Vašek Reagovat

Radek

Tak ta byla věcná! To byl fakt argument k věci. A k těm idiotům: I když se podepsat umíš, neznamená to, že jsi chytřejší. Ojetej idiote.

22.09.2009 | 07:09:25 |  Reagovat

Proč na každou recenzi lezou idioti, kteří se neumí ani podepsat?:-))

22.09.2009 | 06:53:28 | Radek Reagovat

Proč se KAŽDÁ recenze, na kterou vleze Radek a Luboš stane seminářem na téma "výhody ojetin"? Jděte s tím už do pr..le a řešte tu Renaulta nebo táhněte založit recenze "ojeté je lepší".

21.09.2009 | 22:16:22 |  Reagovat

Chlapci, vždycky stratíte. Dříve nebo později... Vás holt to baví a třeba si přitom lžete do kapsy. Nebo auta střídáte jako podlíkačky, pak takhle uvažujete. Já třeba ne. Koupím auto nové a mám ho tak dlouho, než začne být neekonomické. Pak ho prodám a koupím zase nové. Mám už našetřeno, protože jsem nic neproservisoval. A tak pořád dokola. Ojetiny (potažmo auta, která již pro někoho byla neekonomická, nebo mu na nich něco vadilo) mě nezajímají.

21.09.2009 | 22:13:32 |  Reagovat

:-)) Ty woe Vašku, ty me privadis do stavu nekontrolovatelnyho smichu :-)).Jako, nechci tady delat machra, no logicke mysleni povazuji u dospelyho cloveka za samozrejmost.Inu, Radek uz napsal, jak se veci maji.

21.09.2009 | 20:29:48 | jamieson Reagovat

Vy jste komici bez zkušeností. Peníze dám při převzetí a vyzkoušení. Osobně jse při nákupu vozu jsem zaplatil akorát kontejner. Samotný vůz jsem platil až po vyzkoušení a prohlídce v dervisu - nepojedu zkoušet auto do USA. Jak prosté... .

21.09.2009 | 20:18:56 | Radek Reagovat

Vašek

To mas jedno, hlavne ze je to lacne a nestrati na tom.... :-))

21.09.2009 | 20:10:55 | Lukas Reagovat

Jamieson

Bezva,to jako vydražíš ojetinu, kterou jsi z blízka ani neviděl? Takže už třeba nemá převodovku? Supek kup , ať žije Aukro:-)

21.09.2009 | 19:41:21 | Vašek Reagovat

Ono to bude na 90% aukce.Ja taky prednedavnem koupil mobil SE C905 v aukci za 4000 Kč i s postovnim z Anglie.Tady stoji asi 3 krat tolik, funglovka i ctyrnasobek...

21.09.2009 | 18:39:12 | jamieson Reagovat

No tie stranky by aj mna zaujimaly. Ved preto su tajne, aby nahodou niekto nieco nekupil...

21.09.2009 | 18:25:00 | Lukas Reagovat

to ľuboš

No tak nevim jestli Radek udelal az tak dobre.Samotna koupe byla jiste dobrym kaufem, ale pri dalsim prodeji, nevim, nevim...Tady neni moc potencionalnich kupcu na zanovnej offroad s osmivalcem (hruza, vzdyt za to je HTP v plne vybave a NOVA).Chapes co tim chci rict.Tady v ČR a SR je malo lidi, ktery takhle uvazuji.Leda nekdo ze zahranici.Vid treba Vašek, ale i jini.Nebo treba za 2-3 roky naskrabu 300 Kaček, v tom pripade se mi muze Radek pozdeji ozvat :-)).A jeste bych chtel ten link, kde jsi videl prakticky funglovku Mondeo (nejakych 10-15000 km nepovazuji za ojezdenku) za 350.Treba by se naslo 5-ti lete 530D, nebo jine solidni auto za slusnou cenu :-)).Predpokladam, ze to bude nejspis aukce.Predem dekuji.

21.09.2009 | 18:11:02 | jamieson Reagovat

Oprava: O 20-30% lacnejšie

nové modely oproti minuloročným Novým modelom, samozrejme... .ľuboš

21.09.2009 | 15:00:24 |  Reagovat

Mám svoj vlastný kšeft,

nepotrebujem ešte aj s autami. Tie ma iba bavia, lebo v nich strávim veľmi veľa času....
Inak, nie je to nič jednoduché, skús kúpiť cca 9-11 áut, kvôli odťahovke/, vyplatiť v hotovosti, al. ihneď PP, a potom čakaj mesiac-tri, kým ich všetky popredáš. A konkurencia je tu veľká, tie stránky poznajú prakt. všetci obchodníci s autami. A o dobré kúsky sa bijú z celej EU.
Nakoniec sa to občas končí tak, že tie naozaj dobré autá si nechajú dovozcovia pre seba. Samozrejme, aby som nekrivdil, v bazároch sú aj vynikajúce kúsky, ale tá cena.... je vysoká, lebo boli kupované za vysokú cenu. Ale dnes, keď ten istý model stojí ako nový 20-30% z ceny min. rok, tak budú autá ešte dlho nepredajné...
Príklad je napr. Mondeo. Kým pred rokom to bolo holátko, tak dnes ho kúpiš lacnejšie, s lepším motorom aj s bixen., navigáciou a podobne. Nehovoriac o Lagune, Citroenoch a podobných "Prémiových"značkách, kde si robia zo zákaznika "prdel.."
Ale Ty už auto máš, Ty sa teda máš, Tebe by link bol aj tak zbytočný...

21.09.2009 | 14:57:40 | ľuboš Reagovat

Ano,

chápu, že vaříš z vody. Stránky, kde bych mohl koupit za opravdu dobré ceny jsou totiž tajné, neboť obchodníci nechtějí vydělat, celkem mě bavíš. Klidně dej link i na stránky s registrací, já už si s tím nějak poradím :-). A protože jsi tak geniální, ještě jednou se ptám, proč se tím neživíš? máš dokonalé know-how, nebuď hloupý. Cena relativně stejného výrobku se v čase nemění, jiná věc je, že trendem je stále více šidt materiál i výrobu, to platí obecně (prodávám také dražší spotřební zboží (ne auta), s kterým to lze celkem dobře porovnat a tak také vím , jaké jsou marže. pokud mi prodejce prodal vozidlo s ceníkovou cenou 500.000 za 350.000, jistě neprodělal, ale zisk byl opravdu minimální, vydělá něco na servise a pravidelné údržbě a mých kladných recenzích na něj. Rozhodně však stejný vůz za dva roky nekoupím o 50 či 100 tisíc laciněji. Za tu cenu prostě takový vůz jako nový nekoupíš, pokud s prodejcem dlouho a tvrdě nevyjednáváš, kupoval jsem to auto měsíc a přesně jsem věděl co chci a kolik za to jsem ochoten dát, pohybuji se v kšeftě 15 let a lidi odhadnu podle toho, jak u mě v obchodě vezmou za kliku. Jinak porovnávat auta podle stáří (časového) je úplná pitomost, záleží na motorizaci,výbavě, ale PŘEDEVŠÍM na proběhu km. Začátkem příštího roku se bude ještě tento model prodávat (předpokládaná náhrada 1/2 2010) a jsem si jist, že ještě v té době jej pokud budu chtít dokážu prodat za cenu, za jakou jsem jej koupil.

21.09.2009 | 14:04:09 | Vašek Reagovat

Vašku, Vašku, že Ty si nedával

pozor na hodinách v škole..? .
Prečítaj si ešte raz prosím postup cestu áut ku konečnému spotrebiteľovi....NIKDY, ešte raz NIKDY by ma nenapadlo v dnešnej dobe kupovať auto v bazári....P.S. A chápeš, že stránky, kde by si si mohol kúpiť za naozaj dobré ceny Ti nemôžem dať. Jednak sú iba pre registrovaných, bez hesla neurobíš nič, jednak si mi nedaroval obličky... .
P.S. A ešte rozmýšľaj nad tým, že dnes ceny áut padajú....O pár rokov, keď prídu do predaja dnešné a budúcoročne kúpené jazdenky, ceny áut budú OVEĽA nižšie. Takže ono známe, že pri aute sa raduješ 2 x, Ťa isto neminie. Raz keď ho kúpiš, 2x keď sa ho zbavíš... .
Pretože čítať akože odborné rady, kde podľa Eurotaxu vraj 3 ročné auto sa rovná cca 55-60 % nového, tak to je hlúposť roka.
A buď si istý, že Ti predajca NEDAL NIČ ZO SVOJHO... Choď do predajne v 1-3/2010...., dúfam, že Ti nepadnú sánky.
A už toľko nečítaj inzertné časopisy. Tie sú iba pre naivných.

21.09.2009 | 13:44:10 | ľuboš Reagovat

Cha,cha Luboši

Chápu, že chceš podpořit svoji pravdu, ale napsat, že koupíš Mondeo r.2009 v plné výbavě s motorem TDCi za 350.000, to si fakt kapu přepísk. Teď vypadáš jako blbeček. Leda tak totálku, mrkni třeby na Cars.cz tady přímo na stránce nebo na jný bazar, ceny takového vozu jsou mimo o cca 300.000 nebo více dle výbavy, takže teď ještě tu o Budulínkovi....... jinak nechápu , že se nákupem a prodejem aut neživíš, byl bys za vodou, při těch ziscích.

21.09.2009 | 12:53:12 | Vašek Reagovat

Anonym

Anonyme anonyme, pěkně ti hrabe. Napsat že C1 není prostorem pro posádku větší než Fabia může jen ten, kdo to neví. Pak nechápu, proč sem píše. Zajedno, mám jak C1 tak Fabii a tudíš VÍM O ČEM mluvím. Ty ne. Ty nemáš ani jedno z nich a jen blábolíš. A mezi námi, jak víš že nemám děti? (Asi tak stejně jako víš o velikosti uvedených aut). Pro pořádek, mám dvě děti 10 a 12 let a z C1 jsou nadšené. Na dálku by Fabkou nejely - leda z donucení. Ale proč to povídám tobě, že? Jsi mimo.

21.09.2009 | 12:34:58 |  Reagovat

Milý Vašku, Radku a Roman,

asi nemá zmysel presviedčať o svojej pravde..., ale napadlo Ti, prečo asi si kúpil Focus tak "LACNO?" Porozdumuj a sám prídeš na správnu odpoveď..., za túto cenu môžem mať Mondeo 2.0 TDci 2009 s cca 6-15.000 km v plnke + dovolenku pre moju rodinu.., to iba príklad. A prípadov, kedy už po cca 200 km, alebo cestou z autosalónu sa niečo pokazí, je kopec, toto s chuťou prenechám prvému majiteľovi. A ten si to obyčajne vyžerie.
Roman: Autobazáre sú koncový článok. Pri troche snahy sa dopracuješ k nezávislým predajcom, od tých nakupujú obchodníci, potom priekupníci a až POTOM do BAZARU.... V bazári som kupoval iba 1 krát v živote... . A vďaka múdrosti a chamtivosti našich kupujúcich, sa bazárom nedá veriť, pretože zákazníci doslova nútia predajcov klamať. Preto tie sťahovačky km a podobne. Nedajbože, ak má auto 150-200.000km..., nepredajné.
A Radekovi iba gratulujem. Urobil super kúpu, o 2-3 roky až sa ho bude zbavovať stratí minimálne na cene. Doloží a opäť môže kúpiť o neporovnateľné triedy vyššie a lepšie..., než NOVÉ C1, či Fábie, al. O2
A Vašku: dúfaj, že nebudeš nútený rýchlo svoj zázrak predať... buď si istý, že prerobíš. Osobne, ak by som kúpil a mohol na ňom cca 10% zarobiť, s LÁSKOU ho predám a budem sa tešiť hlupákovi, čo ho kúpil. Tak, ako sa teší predajca, ktorý Ti ho predal.
Nič v zlom, ale TAKTO TO CHODÍ...

21.09.2009 | 11:26:26 | ľuboš Reagovat

Anonym

To že jsi v klubu Citroen mluví samo za sebe. Nebo mi chceš tvrdit že jsi nestranný, to asi těžko.
Říkat ,že f2 je menší než C1 může fakt jen zaslepený člověk v růžových brýlích.
Omlouvá tě ,že nemáš děcka, jinak bys fakt C1 něměl ani náhodou.Říkám, že jako rodinné auto je nepoužitelné a to mi nikdo nevyvrátí.
p.s. Fábii nevlastním, takže jsem aspon trochu objektivní.

21.09.2009 | 09:20:28 |  Reagovat

Ojetiny

Tak já vím jedno, ojetinu bych si už nikdy nekoupil, měl jsem dvě a stačilo, normální člověk (neberu automechanika a to tedy jen velmi dobrého automechanika!) nemá šanci poznat, co šechno je na autě v (_!_). Při troše snahy se totiž dá i nové auto koupit za zajímavý peníz se všemi zárukami. Teď jsem koupil druhý nový vůz - Ford C-max 1,6 16V ve výbavě Gen - X +metalíza a prodloužená záruka na 5 let (to u ojetiny prostě koupit nelze) a stálo to celé o 150.000 méně než je ceníková cena tedy těch cca 350.000,- takže ať mi nikdo netvrdí, že auto po vyjetí ze salonu ztratí 50.000 na ceně a i kdyby, tak i nyní po najetí 5.000km vím, že ho prodám dráž než za kolik jsem ho koupil. Ano po 1.000 km odešlo servo řízení, no a? V záruce vyměněno, poskytnut zdarma náhradní vůz (mondeo 2.0). tak co vy ne to bazaristi? Mimochodem starý automobil jsem prodal bazaru, protože jsem věděl, že další neodkladná oprava by byla neúměrně drahá, teď si ho tam nějaký dobrák s radostí koupí :-).

21.09.2009 | 08:47:30 | Vašek Reagovat

Pre Romana

Zase mi tiež nepovedz, že keď si ideš kúpiť nové auto, prídeš do salónu, tam máš na výber s 3 Fóbií HTP, do prvej sadneš a spokojne odídeš. Ani nákup nového auta nie je 5 minútová záležitosť a hlavne nové auto nie je zárukou nekonečnej spokojnosti. Isto nie. Kaziť sa môže začať aj nové, potom prichádzajú na rad "značkové servisy", kde o autách nevedia ani toľko, čo každý jeden garážový opravár a pod. A hlavne ich vtieravosť končí uhradením sumy za auto, prípadne podpisom zmluvy leasingu. Tak o čom to je. Príklad č1: kamarátov otec kúpil úplne novú Thaliu. Samozrejme servis za montáž autorádia chcel skoro toľko, čo za rádio. Tak som im tam rádio namontoval, úplne profesionálne, dokonca s poistkou vyvedenou na nevyužitú pozíciu v poist. skrinke. Na aute pár mesiacov potom odišiel prepínač blinkrov, auto išlo do servisu a keď našli akože "zásah" do elektroniky vozidla, dostali vyrozumenie, že na elektroniku auta sa už záruka nevzťahuje pre montáž autorádia. A to som si istý, že rádio bolo namontované profesionálnejšie, ako poskladaný celý ten šerbel od výroby dohromady. Veď všetci dobre vieme, že francúzi elektroniku proste spoľahlivo robiť nevedia. Na to máme japoncov. Týmto pozdravujem Renault v Trenčíne s tým, že na aute už odišlo nejaké to čidlo, sem-tam niečo zblblo, ale autorádio beží aj po rokoch ako hodinky. Príklad č.2 : riešili ho na tipcar.cz od výroby chlapíkovi jeho nový Ford Mondeo za studena chytil, ale za tepla nebolo možné auto naštartovať a očividne strácalo v otáčkach výkon. Po x návštevách servisu a výmene asi všetkého, konečne tí idioti rozobrali motor a hádajte čo našli, druhý a tretí piest nebol od VÝROBY osadení piestnymi krúžkami. Takže môj názor je asi taký, dvojročné auto pri dobrom zaobchádzaní, má už aspoň vychytané svoje muchy a je možno spoľahlivejšie ako nové.

21.09.2009 | 05:59:18 | Svoro Reagovat

Co potřebuji, seženu, ale jen když to potřebuji. U mě doma hlavně jsou rádi, když si za ušetřený a to nemalý peníz mohou koupit něco, z čeho mají radost nebo co pro ně má smysl. Za 340.000kč jsem se svým ojetým vozem kategorie offroad (r.v.2007) spokojen. Vysoká bezpečnost, krátery v našich silnicích už neřeším. Co na tom, že jsem ušetřil na nákupu cca 700.000kč. Měl jsem raději jít do salonu a vysypat třičtvrtěmilionu navíc, abych za 10min po převzetí měl též ojetinu. To zní logicky.

20.09.2009 | 19:01:01 | Radek Reagovat

to Roman

Ono je to vice-mene relativni.Nekdy surfujes po netu 20 minut, nekdy pul roku a vysledek muze byt stejny.A samotne prolustrovani neni nejak zdlouhave, jelikoz jak napsal Radek, mame Internet.

20.09.2009 | 18:59:36 | jamieson Reagovat

Radek

No potěšpánbů - ještě lepší. Ale každý máme nějakého koníčka, že? Přeji hodně štěstí při lustrování, shánění, telefonování a surfování na netu. Mají tě doma rádi? Ke mě mají občas výhrady, a to jen sháním po netu modely vláčků. Bohatě mi to stačí - nemusím nic lustrovat a většinou ani nikam volat.

20.09.2009 | 18:47:05 | Roman Reagovat

Kdepak Romane, neobjíždíš Evropu. Je to prosté. Existuje internet. Vybereš si vůz XY, který prodává jeho majitel, napíšeš nebo zavoláš o podrobnější info. Jak auto prolustruješ (provedený servis, původ) a vše se bude jevit, jako dobré, sebereš se a jedeš. Jak prosté.... .

20.09.2009 | 18:34:26 | Radek Reagovat

Radek

Radku, kde jinde než v bazaru se prodávají ojetiny? V mlékárně, nebo drogerii? Když jdeš kupovat rifle, taky je sháníš v železářství? Víš, nejde o to jezdit po Evropě a shánět si ojetinu. Ani obrážet majitele na inzerátech. To lze pochopit jako zájmovou činnost, nikoli jako způsob nakupování pro běžného člověka. Ten čas a benzín (a opotřebení vozu) které tím trávíš, já trávím s rodinou na výletech. Potom je jasné, proč ti připadá 28000km ročně okolo komína, že? Protože jestli ty najedeš 50 000 obrážením ojetin, tak vlastně huntuješ jednu ojetinu proto, abys koupil jinou. Podivná logika. Používat auto na shánění jiného a ještě do nich cpát prachy... to si opravdu raději v pohodlí showroomu koupím nové, se zajištěným servisem, službami, zárukou, ochotou... Jen vybrat správnou značku a správného dealera. A pak ho používám pro sebe, svoji rodinu a ne na shánění další ojetiny.

20.09.2009 | 18:30:06 | Roman Reagovat

Anonyme,

osočuješ Krakena že nikdy neseděl ve Fabce. Bohužel vidím, že ty jsi zase nikdy neseděl v C1, protože kdyby ano, už by jsi do Fabky zpátky nechtěl. Jsem v Klubu Citroen a můžu tě ujistit, že prakticky všichni, kdo tam máme C1, a doma Fábie, jsme ji kupovali jako přibližovadlo a druhé auto do rodiny, jenže když jsme opravdu poznali její vlastnosti a schopnosti in natura, stalo se z ní auto první. To "větší" je druhým vozem jen když je potřeba převézt něco většího. Většího než dveře od skříně nebo latě 2m (to v C1 odvézt jde). Takže než budeš něco tvrdit, tak si to ověř na vlastní kůži, a zameť si před vlastním prahem než někoho osočíš. A větší Fabie rozhodně není, aspoň pro posádku ne. Mám ji taky a znám ji dobře. Jsem v ní jako skrčenec.

20.09.2009 | 18:23:22 |  Reagovat

Kraken

Je vidět ,že jsi v F2 nikdy vzadu neseděl, jinak bys nemohl vypustit takový nesmysl ,že vzadu není místo.( zajdi někde do salonu škodovky a pak piš )
Používat C1 jako rodinné auto- sory ale asi nejste normální , nebo jste v životě malé děti neměli, jinak si to neumím vysvětlit.
Jediné plus C1 oproti F2 vidím v motoru, jinak se srovnávat nedají, fabka je vážně o třídu výš, zkrátka je lepší- podvozek, řazení, řízení, kufr atd.
Ale C1 jako přibližovadlo pro 2 lidi po městě - prosím, není problém.

20.09.2009 | 17:55:57 |  Reagovat

Nějak nechápu, proč když se začne mluvit ojetině, musí být z bazaru? Vždyť v bazaru je jen to, co zbyde a nikdo nechce. Když jsem vybíral svůj poslední vůz (Toyota), tak jsem si spočítal, co mě bude stát na provoze, úvodním servisu a co se mi vyplatí si nechat "zabalit do kufru" a hlavně od soukromé osoby.

20.09.2009 | 15:59:03 | Radek Reagovat

svoro

To musím souhlasit. Hodně lidí používá kolíňata jako vlajkovou flotilu pro přepravu rodiny. Ale, ( beru mýma očima ) možná v tom kolíňatu je více místa pro cestující na zadním sedadle, možná stejně jak ve fábce. Pokud to vemu jako nestranný pozorovatel, tak musím trošku oponovat. Fábka jako rodinné auto pro mnohé lidi je, ale pro kolíňata už to neplatí. Já se ptám proč? Vždyť je tam místa dá se říci nastejno. Asi nějaký český mýtus či co? Pokud to vemu cenově, možná, že i to kolíně mi vyjde levněji, má to pořádný motor, co jezdí a málo žere, což o fábce htp se říct nedá.Srovnávám dvě odlišné třídy a stejně mi vyjde prdítko z Kolína lépe. Je jasné, že kufr kolíně má jen tak na nákup. Ale na přepravu osob z bodu A do bodu B je to supr kára. Můj názor je: kdo nemá na velký auto a má jedno, či dvě malé děti, kolíně je dostačující vůz. Za fábku dát tolik peněz je v dnešní době luxus. Je škaredá, prd to jede, žere, málo místa vzadu, snad jen kufr má na solidní úrovni.

20.09.2009 | 08:10:41 | kraken Reagovat

No s tou Fóbiou to je pravda, len som chcel trochu poupraviť tú moju odpoveď. Keď si niekto kúpi auto ako Peugeot 107 a berie ho ako rodinné /ako ten náš sused/, tak je debil. Samozrejme keď je niekto sám alebo žene na nákupy, tak nie je o čom. Ale keď človek vidí permanentne skoro každý deň do hentakého akvárka nastupovať celú rodinu, tak s pánom Bohom.

20.09.2009 | 06:39:46 | Svoro Reagovat

Svoro

Vážně si myslíš, že ka

19.09.2009 | 23:35:33 |  Reagovat

Není debil kdo si koupí za 220 000 novou P 107. Debil je ten, co dal za Fabii HTP 340 000. A s Krakenem souhlasím. Je třeba nebýt zaujatý a respektovat že každý má individuální potřeby

19.09.2009 | 23:33:36 |  Reagovat

Za nové auto jsou zbytečně vyhozené peníze. jen opuštěním autosalonu cena spadne minimálně o 50 tisíc. Dávám přednost mírně ojetým autům do tří let stáří. Cena je zde velmi rozumná, najetých kiláků není mnoho a stav je hodně dobrý - ovšem ne vždy. A pokud se naskytne možnost koupit takovou ojetinku v rámci známých nebo rodiny ( povedlo se mně) tak je to paráda. Kamarád si dva roky zpět zakoupil škodovkářský brak Fabia 1.2 HTP za 340 tisíc!!! Nyní má najeto asi 40 a hodnota auta v prdeli - sotva na polovině.

19.09.2009 | 18:06:43 | tom Reagovat

luboš

Srandisto! Ještě sem neviděl rok - dva stát v obchodě nové auto. Neberu předváděčku. Já zas preferuji nové. Nové je nové a to mi nikdo nevymluví. Znám hodně profíků co si narazili nos v bazáru při koupi ojetiny. Pokud ty máš štěstí na dobrej kup, tak buď rád. I mistr tesař se někdy utne. Tak to měj na paměti! Pokud dá někdo za malý auto 250000 - 300000 lováků, je to jeho volba, jeho peníze, jeho rozhodnutí. A to by měl každej rozumnej oponent brát v úvahu a tolerovat. Já bych si třeba nikdy nekoupil malý auto. Jaksi nemám důvod. Nebydlím ve velkém městě, nejezdím do práce autem ,bo ju mám u řitě. Proto já volím trošku větší auto. Ale pokud má někdo důvod si pořídit malé aouto, tak proč bych ho měl kamenovat?? Má asi svou hlavu, svůj rozum ne?? Pokud bych bydlel ve větším městě, klidně bych si malé autíčko, třeba i jako druhé na cmrndání kolem komína koupil. Vždyť to má spoustu výhod ne?? A že zaplatím trošku víc? Šak ono se mi to vrátí na ušetřeném benzínu, což u kolíňat to platí dvojnásob! Ty se nekazí a jsou to kvalitví vozy. Hau domluvil jsem....

19.09.2009 | 07:09:39 | kraken Reagovat

Ach jaj

Konečne som sa po dlhšej chvíli pri tejto diskusií zasmial. No môj názor je asi taký, keď by som mal na účte 5 mega, samozrejme, auto bude funglovka. Ale keď horko-ťažko človek naškrábe na auto 300000 alebo nebodaj ho lízuje 5 rokov a za tieto peniaze si domov dovezie Peugeot 107 alebo podobnú sprostosť /ako náš sused/, tak je podľa mňa debil. Kurva, nikto ma nepresvedčí, že sa mu to pri hentakej chujovine vyplatilo. Veď to auto je hrozné, ako aj všetky ostatné mini autá. V takom prípade samozrejme , že by som išiel radšej do jazdenky. Radšej budem sedieť na "preprdených" sedačkách povedzme staršej Hondy Accord, ako na nových sedačkách Peugeotu 107. A ešte jedna vec, keď nie je človek úplne retardovaný a nekúpi prvú sprostosť, ktorú si ide povedzme do bazára vyhliadnuť, ale vyberá auto s chladnou hlavou a samozrejme v autách sa vyzná (aspoň ako tak), tak sa nemá prečo báť búraného auta a pod. blbostí. A papierovo, je problém skočiť s autom na kontrolu originality? Myslím, že nie. Toť vsio.

19.09.2009 | 06:14:46 | Svoro Reagovat

Anonym 18.9. 17:53:

Niekedy sa mi zdá, že tu píšu zúfalí predajcovia nových áut, ktoré hrdzavejú v autosalónoch... .
Mimochodom, podľa smerníc EU sa za r.v. považuje deň prvej registrácie, takže pokojne kúpite "NOVÉ" auto, ktoré rok-dva stálo v predajni....
Musím sa smiať nad argumentami o preprdených trenírkach, použitej žene a podobne. Nechcem sa nedajbože dotknúť, alebo uraziť, ale ženy majú v priemere 3-7 chlapov za život. Takže dúfať, že tá Vaša je iba jedna jediná Vaša, je úsmevné, al. min. naivné.... , ale najmä argumentačne nezmyselné.
Jamienson, Radek a Angel_M: Na 99% súhlasím s Vašimi názormi. A ďakujem, že argumentujete a ne-nadávate bezhlavo... .
Momentálne beží v jednej aukcii Mercedes S 320 CDi za cca 40.000 EUR, 2009, 14.000 km, Ford Mondeo 2009 za 12.000, C5 2009 za 16.500...
Podľa skúseností, budú ceny max. o 1-3.000 vyššie.
Môj svokor /tchán/ pred rokmi kúpil Nissan X-TRAIL, medzi prvými v SK. Cca 1.280.000 SKK, v 2001.
Po vzhliadnutí X-TRAILU, 2.0 DCi s 175 koníkmi, v MAX. výbave, xen., navig., koža, samoopraviteľný lak /FUNGUJE TO!!/, cca 6 mesačný, s 17.000 km na tachometri, KÚPIL TÚTO STARÚ, POUŽITÚ neviem čo... Za cca 50 % ceny nového.
A sám tvrdí /62 rokov/, že konečne kúpil dobre a dobré auto.
Na starom X-traili stratil 950.000 SKK, pri 30.000 km si to môžete vyrátať. Pri NOVOM / 6 mesačnom / to nehrozí ani teoreticky/
U nás sa pozerá na auto ako na niečo výnimočné. Osobne nevidím rozdiel medzi vysávačom, chladničkou, autom a TV.
Vašek to vystihol pekne: Nekupuje si po pár rokoch nové auto, ani byt, ani ženu...
Radšej bude bývať v starom dome, alebo byte, hlavne, že je NOVÉ auto... .
Osobne radšej vyskúšam a HLAVNE MENEJ stratím na miernych jazdenkách, ako stratím extrémne na NOVÝCH. Takúto hlúposť necham s láskou iným.
Záver: Moja pani má od 1997 iba NOVÉ autá./2/ Najazdila cca 120.000 km. Ja som odvtedy urobil cca 850-900.000 km.
V prepočte na cenu a km, vrátane ďalších nákladov, by som musel dať o cca 2,5 mil. SKK VIAC, /aj keď som aj ja l x podľahol čaru nového auta...:)/, ak by som si chcel za každú cenu kupovať NOVÉ. Namiesto malých áut, som jazdil na strednej a vyššej strednej triede./ 405, Primera, 406, 607 + 2-3 s nábehom pod 20.000 km, takže tie nerátam/ A lacnejšie, než moja žena na 106 a 206.... .
Nehovoriac o tom, že moje auto, aj pri stave km 250.0000-380.000, bolo v oveľa lepšom stave než jej pri 60.000 km.

18.09.2009 | 22:46:29 | ľuboš Reagovat

17. září 2009 | 07:36 | Anonym

Prosím ťa? Vieš ty vôbec niečo o Mercedes? Nič len, len tu kecáš žvásty o tradícii. Áno, Mercedes robil v minulosti maximálne kvalitné autá, ale za akú cenu? Tie autá si mohli dovoliť len zbohatlíci. Mercedes chcel predávať viacej aút a potom ešte do toho prišiel Lexus a ďalšie značky, neskôr Audi, ktoré dokázali ponúknuť kvalitu a luxus za polovičnú cenu. Mercedes sa musel zreorganizovať, zkrátiť testovacie doby, drasticky znížiť náklady. Spojil sa s Daimlerom a jedným z dôvodov bolo aj to aby sa naučili vyrábať lacné autá. Testovanie sa zkresalo na minimum, mnohé testovacie procesy nahradili nedokonalé počítačové simulácie a výsledok bol masívny úpad kvality a pád v rebríčkoch spoľahlivosti na spodok. Lenže v Mercedese sa poučili, vedia, že to prehnali. Súčasné C-čko sa vyvíjalo a testovalo 5 rokov a opäť patrí medzí najkvalitnejšie autá, nehovoriac o novom Ečku. Žvásty o koži a dreve neberiem, iba to dokazuje, že o týchto autách nič nevieš, pretože v nich prevládajú plasty, aj keď sú to plasty kvalitné. C-čko ponúka úžasný pomer medzi jazdnými vlastnosťami a komfortom. S podvozkami je Mercedes ďaleko pred konkurenciou. Motory, najmä 6-valcové sú neuveriteľne tiché a majú nízku spotrebu. Mercedes bude ponúkať v budúcnosti superľahký hybridný systém, ktorý váži len 60 kg a nezaberá priestor v kufri narozdiel od lexusov ktorých hybridy zmenšia batožinový priestor na úroveň Fabie. A vôbec, keď tak nadávaš na Mercedes, viezol si sa už v S-ku? To je viac než auto. Je to vstup do budúcnosti.

18.09.2009 | 21:01:51 | Angel_M Reagovat

Jamieson

To neřeší, PROČ BYCH HO MĚL PRODÁVAT? A ještě o tom přemýšlet při koupi? Když si bereš ženskou, taky už přemýšlíš kolik tratíš až se rozvedeš? Možná právě taxikář, který najede milion za dva roky, ten může takto uvažovat. Ale normální člověk, který užívá auto běžně, nikoliv. Nekupuji si po pár letech nové byty, ženy, ani auta.

18.09.2009 | 19:30:08 | Vašek Reagovat

to Vašek

Za lhare jsem te neoznacil.Jen jsem napsal, ze nemas pravdu.Tedy alespon podle me.Dobra mas Aygo, sorry :-).Stejne je to technicky temer indenticke auto s C1.Cili detail.S ojetinama mam taky sve zkusenosti.Mam ctvrtou.A co jsem resil ? Vzhledem ke stari predchozich aut (dve ze 70. let, dalsi z roku 85, nynejsi 97) to byly prkotiny.ZADNE z nich me nenechalo nekde stat.Nejhorsi bylo, kdyz mi pri teplote -10 stupnu (a mozna i mene) nenastartoval muj tehdejsi diesel starsi nez 20 let.To je mi tedy fatalni zavada.Tehdejsi vuz mam 2 roky a jen spotrebak.A hodnota meho auta pri prodeji me zajima.Nejen po x letech, ale i po roce.Kamos ma Superb 2006, novej stal pres 900 tisic Kč.A ted ? Kdyz ho proda za polovinu koupni sumy, tak si muze vyskakovat.A to neni nijak zvlast opotrebovanej.Primerene stari.Cili cista strata cca 400-500 tisic Kč.To by me tedy na..lo ! Tobe ne ? A kdyz koupim ojetinu, tak stratim sice taky, ale ne az takovou horibilni sumu.Radeji predelam 150 nez 500 tisic.A s tim se musi (pokud nejsi taxikar, nebo pod.) pocitat.Co si muzu koupit za zbylych 350 ? Treba dalsi auto, fungl novou elektroniku, nebo kompletnou rekonstrukci bytu.Chapu, cim je clovek starsi, tim je pohodlnejsi, mene "kseftuje".Je proste spokojen.No ja si rikam : "Proc se mit takhle, kdyz muzem mit jeste lepe ?".Dokud to bude v mych silach, tak pujdu nahoru.Kdyz uz ne, tak si uz jen budu uzivat toho, co jsem si koupil, vydelal, budu pomahat svym detem, vnoucatum atd...A co se tyce ku..ni predchozim majitelem, tak nejlepe koupit od znamyho.A kdyz ne, tak se do toho jednoducho musis rozumet, nebo znat nekoho, kdo tomu rozumi.Jinak to nejde.A az se me rozum zastavuje, kdyz vidim, jak tatinek kupuje do sve rodinky vyjetou (nikoli jen ojetou) Fabku z AAA za 150 tisic Kč.To je jedinej pripad, kdy ojetinu nekupovat.Cili ten, kdo ma kapanek zdravyho rozumu, nebo alespon znamosti, tak honem do ojetin !!!

18.09.2009 | 18:50:25 | jamieson Reagovat

Je zajímavé, že kdykoli se začne řešit zda nové nebo ojeté, ozve se Radek a Luboš. Pánové, ale aby se auto stalo ojetinou, musí ho někdo nejdřív koupit jako nové. Takže díky těmto "blbečkům" si vy potom kupujete ojetiny. Kupujete si ohryzky, drobky, odpad, poprděné trenky, prostě něco, co někdo užil a zahodil. Jste takoví chudáci, že musíte jezdit v autě pochybného původu, s kterým někdo zacházel vy nevíte jak? Ne, nejste. Je to jen vaše filozofie. Tak ji prosím nenuťte ostatním. Nechci ojeté auto, ojetou ženu, ojeté kolo, ani ty posraný trenky. Já chci nové, voňavé, které je jen moje a jak si ho zajedu a budu se k němu chovat, tak mi bude sloužit. Auto je sice spotřebák, ale není to houska. Běhání po vrakovištích, šrotištích, bazarech, servisech, to není mé hobby.

18.09.2009 | 17:53:36 |  Reagovat

Taky jeden Vašek má recenzi na Oltcita. Nemyslíte si snad, že jsem to já. Pro Radka: Jestli si myslíš, že 28000km ročně je okolo komína, tak jsi (promiň) debil. Pro normálního člověka je to až dost, a pro toho, kdo jezdí do zahraničí kupovat ojetiny, možná málo. Tak si k těm ojetinám nezapomeň taky připočítat, co všechno projezdíš a projebeš okolo (vč. volného času). Ten komín by musel být kurva velkej, chvástale.

18.09.2009 | 17:44:36 | Václav Reagovat

Jamieson

Nevím, proč mě tady označujete za lháře. Já nemám s C1 nic společného. Mám Aygo, a jestli má někdo recenzi na C1 s mým jménem, je to jen náhoda. Asi bude lepší, když se budu podepisovat jako anonym. A ke tvé otázce: Měl jsem za život asi 8 ojetin. Dnes už bych si ojetinu nekoupil. Když pominu jistotu nového auta (není to podvod, není kradené ani po bouračce), nezajímá mě jeho hodnota po x letech. Nekupuji si auto s vědomím, že ho budu zase brzo prodávat. Jsem už v letech, kdy si auto kupuji pro dlouhodobý provoz, pro mé účely a podmínky. Bude mi služit tak dlouho, že jeho výsledná cena na konci životnosti bude stejně zanedbatelná, jako by to byla ojetina. Ale u ojetiny bych neměl záruku mobility, ani toho, že ji někdo přede mnou nekurvil. Mé poměry se měnit nebudou (už nebudu mít další děti, nebudu se stěhovat, atd), takže auto které jsem si vybral, mi bude sloužit hoooodně dlouho. proto raději nové. Zatím jsem bez jakýchkoliv nákladů mimo údržbu, a cena auta se mi tak poalu vrací. Do ojetin jsem nacpal dost peněz, nikdy to nevyšlo v provozu levněji. Víc k tomu nemám co říci.

18.09.2009 | 17:39:22 | Václav nebo raději Vašek Reagovat

to ľuboš : Tak to je docela sila.A ja si myslel ze 530D je temer bezchybne :-))).Ale ne, je fakt, ze je to jenom stroj.Stroj ktery se muze kdykoli porouchat.No cim vic se o ten motor zajimam, tim vic problemu nachazim.Ale to je asi se vsim :-))
to Václav : Ty ses proste mimo.Nevim jestli to jen hras, no nemas pravdu.Kdyby smrdelo jen neco vyhodneho, tak to se pote muzeme povesit.Rekni mi.Kdyz kupujes auto, nemyslis si (v tom okamziku), ze kupujes vyhodne ? Jiste jo.Protoze kdyby sis to nemyslel, tak nekoupis vubec nic.Nemluve o tom, ze ojetina stoji jen zlomek ceny noveho, jak tady kluci napsali.Muj vuz stal v roce 97 cca 1 milion Kč (to jen pro priklad, nikoli kvuli chvastani, ja ho stejne novej nekoupil :-).Ted, v roce 2009 za nej dostanu dejme tomu 100 tis. Kč.Jen 10% (!!!) z ceny novyho.Pro me tragedie, pro kupce supr.Stav ? Z 80-90% jak nove, najeto necelych 180 tis km, full vybava, a taky temer bezvyznamne 2cm rzi na LZ blatniku.Motoricky 100% stav.A ted mi rekni, o co je lepsi nova C1(nebo i jine mini auto) za dvounasobnou cenu.Predem diky.A argumenty jako "nova", nebo "stejne mas jen starej prorezlej kram" neberu v uvahu.To jen pro poradek.

18.09.2009 | 15:51:47 | jamieson Reagovat

28.000km je okolo komína.:-)) Mimochodem v recenzi na C1 je 36.000km za 3roky.

17.09.2009 | 21:52:43 | Radek Reagovat

Luboš

Kde jsi slyšel o propadu výroby v Kolíně? (Mimochodem, není to PSA, ale TPCA). Narozdíl od jiných jedou stále naplno. Krize nekrize. A šrotovné k tomu nepotřebují.

17.09.2009 | 21:38:36 |  Reagovat

Radek

Ty si oddychneš, až dostaneš rozum. Prej okolo komína... Právě proto, že jezdím dálky a potřebuju spolehlivý vůz, nikdy bych už do ojetiny nešel. A může být pozlacená. Mimochodem, okolo toho komína, jak blbě říkáš, najezdím ročně cca 28 000 km. A jen pro tvé ucho: Bez závad.

17.09.2009 | 21:36:40 | Václav Reagovat

Nie je jedno, kto aké autá kupuje? Kto chce nové, má nové. Kto ojazdené, má ojazdené.
Ak budú všetci lamentovať nad prepadom ceny, tak si nikto nové auto nekúpi. A kolotoč sa zastaví. Aby niekto kúpil jazdené, tak pred tým ho niekto musí kúpiť nové.

Tiež som niekedy kupoval jazdenky. Od istého času ma to omrzelo a nasledovali tri autá nové. Nikde ale nie je napísané, že až ma omrzia a budem chcieť niečo iné, tak si musím kúpiť zas nové. Ak dostanem ponuku na takmer nové, ktorá sa neodmieta, budem o nej uvažovať. Nie je to ale dôvod, aby tu začala nekonečná hádka o nekonečnej téme : nové či jazdené?

17.09.2009 | 21:02:48 | Petrík Reagovat

To Václav: Ak by sa mal

človek báť, že kúpi kradnuté auto, tak asi nekúpi nikdy nič. Ale koľkokrát už ľudia kúpili NOVÉ auto, vytopené, opravované a podobne? Kto Vám to bude vešať na nos? Občas by ste sa čudovali... Kde je záruka, že nové auto je bezproblémové?! NIKDE! NIKDE a NIKDY ani nebude.
A milý Lukáš, netrafil som, že si zamestnanec? . Nič v zlom, ale dať cca 32.000 DEM / 1 euro je 1,95 DEM, je riadna hlúposť za Renaulta Megane. A Ty napíšeš, "že len.."
Vidieť, že to neplatíš zo svojho.
A ak náhodou práve pre veľké náklady vo firme bude nútený šéf prepúšťať, čomu budeš rád? Novej haraburde, ktorá už po 3 dňoch je stará, A NIE JE TVOJA, alebo státiu na úrade práce?
A neviem, čo je zlé, ak mi dá ofic. predajca záruku, dokonca ak si auto kúpim MIMO SK, tak MÁM oveľa lepšie záručné podmienky. Napr. FIAT v F dáva 5 rokov, až 500.000 km záruku, Renault myslím 3 roky BEZ obmedzenia km....a Lagúna 3, s vodou chladeným turbom, 175 koní, v plnke, 2009, cca 10.000 km za 12-14.000 eur je o 100% lepšia voľba, než neznámy malý motorček v o triedu menšom aute...
Ale Ty to neplatíš... Na to máš šéfa....
A ak už máš to šťastie, tak si aspoň vyber lepšie auto...

17.09.2009 | 20:58:38 | ľuboš Reagovat

Venco, jezdi v C1 kolem komína, na to nové auto potřebuješ. Až to jednou pochopíš, to si oddechneš.

17.09.2009 | 20:17:40 | Radek Reagovat

Radek a Luboš

Hovno je výsledek stejný. Ještě se nestalo, aby někdo koupil v autosaloně nový vůz, který by byl kradený, měl padělané doklady, jiný motor, byl svařený z bouraček, atd atd. To si pánové laskavě uvědomte. Jestli něco smrdí, tak vždycky lacině nabyté "výhodně" koupené. A kdyby si tisíce lidí nabilo hubu, stejně si nedáte pokoj. Je to vaše volba, vaše loterie. Já nemám zájem o auto s pochybnou minulostí, na kterém kdosi vyváděl cosi. Vy si dělejte co chcete. Třeba si noste poprděný trenky po sousedovi. Dá je lacino a jsou jen půl roku starý, v záruce.

17.09.2009 | 20:09:25 | Václav Reagovat

Lukáš je přesný případ člověka, který si prostě nedokáže spočítat "výhodnost" koupě automobilu, jelikož ho nebere, jako věc, ale jako člena rodiny, na který si rodinka musela lecos utrhnout od huby. A především by nemohl sousedům říct, že má nové auto, co? Vůz 1 rok starý a tudíž v záruce, dosahuje max. 50% ceny nového a výsledek stejný.

17.09.2009 | 19:58:50 | Radek Reagovat

ľuboš

Ja sa nestaram do toho ze ty si kupujes ojaznene sunky, tak prosim ty sa nestaraj do toho ked ja chcem nove auto, nove take co ma na tachometri max 5 km. Absolutne ma uz nezaujimaju nejaky curaci, ktory posledne peniaze vrazia do akontacie a na splatky nemaju. Viem co si dovolit mozem. A to ze ty si zakomplexovany, a nemas rad statnych uradnikov je len toja vec, ja s nimi nic nemam. Zarabam si na zovot normalnou pracou. A ked mi sef povie pokukaj sa po nejakom novom aute, urcite mu nepoviem vies co nie, lebo ľuboš ma na predaj 12 rocnu filcku.

17.09.2009 | 19:31:01 | Lukas Reagovat

lubosko smrdis asi len ty.

17.09.2009 | 19:18:00 |  Reagovat

Iba dodám,

keďže podľa reči budeš zamestnanec, asi vo verejnej správe, platený štátom, tak už pred 1,5 rokom som na istých finančných web. stránkach upozorňoval na prepad, ktorý nás čaká, zatiaľ čo drvivá väčšina análnikov/ analytikov/ v bankách a štát. úradníkov tvrdila opak...
. Ešte v januári sa mi tu smiali, keď som tvrdil, že výroba v PSA Kolín a spol. pôjde prudko dole...Ak máš niečo za ušami, tak si skús niečo vytiahnuť zo základov sedliackeho rozumu....
To Tvoje "MORMÁLNE ROZMÝŠĽAŤ..." míňať peniaze.... ma normálne rozčúlilo, al. pobavilo?. Nie si náhodou Fico, al. Tomanová?!

17.09.2009 | 19:16:47 | ľuboš Reagovat

V prvom rade milujem

anonymov, ktorí sa ani nevedia podpísať pod svoj názor... . To, že "v"y"del s y, ešte sa dá, ale tvrdiť niečo bohorovne a hovoriť od veci, tak to ma naštve.
A ak si taký uvedomelý, tak len kupuj nové autá, vďaka "takým ako Ty, tu práve táto kríza je..." NIE preto, že nekupujú nové autá, ale preto, že ľudia kupovali niečo, na čo nemali... A hnali bublinu.
Ako múdry a inteligentný ANONYM mi vysvetli, prečo si dnes môžem kúpiť auto 1-6 MESAČNÉ za 30-max 50% z ceny NOVÉHO...
Lebo ich kupujú "inteligenti" ako Ty, za posledné peniaze. A už som tu písal: MAX 10 % z VOĽNÝCH peňazí. do auta a spotreby. Ostatok do investícií.
Ale perdón, ako inteligent to vieš.
P.S. Mal som aj nové autá, aj nové stroje. Aj mám. Ale čo je to nové auto?!! VYSVETLI MI DEFINÍCIU. ĎAKUJEM.
Jedine, kto na nich získa je banka, banka, banka...A kríza je na svete. Tak si už konečne otvor oči a hlavu. Lebo trepeš kokotiny a nerozmýšľaš v súvislostiach. A ak si už dnes môžem kúpiť 207, za cca 3.000 EUR + DPH, 2007, tak niečo smrdí, nie?!!

17.09.2009 | 19:07:33 | ľuboš Reagovat

Lubos ty si nejaky zakomplexovany idiot, ktory neznasa nove auta??? Prene kvoli takym ako ty tu stale mame krizu, a ked ludia a firmy nezacnu normalne rozmyslat kriza tu bude este velmi dlho.

17.09.2009 | 08:39:25 |  Reagovat

AngelM

Mercedes se pouze schvává za svoji prémiovou značku a žije ze "svých" věrných zákazníků, kteří ho berou za prestižní značku. Ve skutečnosti to již dávno žádný zázrak není. Ano, je luxusní, topí se v kůži, dřevě, a jiných milionářských kokotinách, ale co do kvality mu dávno ujel vlak. Nefiguruje na žádné přední příčce kvality a žije jen z tradice. Co do spolehlivosti ho už překonaly jiné značky. MB je jen srdeční záležitost v jednom případě, nebo prestižní záležitost zbohatlíků (a taky cikánů).

17.09.2009 | 07:36:18 |  Reagovat

@ jamieson

ŽE MERCEDES nevyrába poriadné autá? Ja by som skôr povedal, že pred 10 nevyrábal. Teraz sú nafigu len Ačko a Bčko. C, a nové Ečko sú super zvezenia. MB vyrába aj autá ktorú sú vzrušujúce a vedia chytiť človeka za srdce - CLS, SL, SLK, SLS, CL. Nehovoriac o tom aké úžasné je samotné Sko

17.09.2009 | 00:12:06 | Angel_M Reagovat

@ľuboš

Laguna 1 bola celkom ok, ak za novšiu považoval 2, tak mal pravdu, pretože je poruchová, ale 3 je opäť kvalitná. Všetky európske značky mali po roku 2000 kvalitatívne problémy pretože vznikali nové vedy a štúdie znižovania nákladov a až pred pár rokmi sa to ustálilo. S novými modelmi MB nemôžeš urobiť chybu, tie auta budú jazdiť večne.

17.09.2009 | 00:08:53 | Angel_M Reagovat

@ľuboš

Laguna 1 bola celkom ok, ak za novšiu považoval 2, tak mal pravdu, pretože je poruchová, ale 3 je opäť kvalitná. Všetky európske značky mali po roku 2000 kvalitatívne problémy pretože vznikali nové vedy a štúdie znižovania nákladov a až pred pár rokmi sa to ustálilo. S novými modelmi MB nemôžeš urobiť chybu, tie auta budú jazdiť večne.

17.09.2009 | 00:08:51 | Angel_M Reagovat

Lukas

Ty Luboše neznáš, on kupuje zásadně ojetá auta. Ve své úchylce jde tak daleko, že on by ojetá auta rovnou vyráběl. Nová jsou podle něho na nic. Takže výrobci aut, vyrábějte ojeté vozy!

16.09.2009 | 21:47:39 |  Reagovat

lubos

Rob co musis....

16.09.2009 | 21:17:18 | Lukas Reagovat

V "y"del som práve firmy

padať na hubu, len preto, že nakúpili nové autá pre zamestnancov, ktorí si ich nezaslúžili.
Ak je pre Teba rok výroby 2009 staré auto, tak sa ospravedlňujem. A asi nebudeš majiteľom firmy, keď tvrdíš, že z daňového a fin. hľadiska je to max. nevýhodné.
P.S. OKAMŽITE BY SOM ŤA PREPUSTIL::::

16.09.2009 | 20:39:50 | ľuboš Reagovat

Kde si vydel kupovat do firmy stare auto??? Z financneho a hlavne danoveho hladiska je to max nevyhodne. Ak stare, tak si radsej necham to co mam.

16.09.2009 | 20:13:51 | Lukas Reagovat

To: Lukáš. Nechcem mudrovať,

ale za túto cenu už kúpite Lagúnu 150, al. 175 koňovú, NOVÚ, s max. 6-10.000 km, v plnke.
Lagúnu Coupe 180 koní, al. 3.0 DCi už od 18-22.000 EUR, v plnke.
16.500 je šialená cena, za to už máte oveľa viac možností. Nové je nové, po 3 dňoch budete mať doma starú haraburdu. Ak náhodou ešte nebude motor OK, tak 3 roky zúfalstva....

16.09.2009 | 20:04:28 | ľuboš Reagovat

Chlap mal 530 D, do

cca 150-180.000 km celkom OK, ale v letnej zápche odišla vodná pumpa. Vraj je plastová. Takže druhý motor spod ruky... Nesvietil mu predný svetlomet. Vraj sa nedá rozobrať, tak do servisu, výmena žiarovky: 700 SKK... Rok výroby 2002-2003. Ak je auto v dobrom stave, tak iba za slušné peniaze, ktoré treba narýpať do údržby a servisu. Ťažké, takže málo odolné platničky a kotúče.
Potom mal Merc.E 2004, už s novými svetlami. Krása. Povedali mu zbohom brzdy. Nejaké elektrohydraulické. Neviem presne názov. Navigácia Comand?, ťažko opraviteľná.
V BMW aj Mercedese je vraj okolo 7 riadiacich jednotiek. Ak sa tam niečo pokazí, tak iba oprava štýlom pokus-omyl...Ak je havarované a opravené na kolene, rovno na poistku podpáliť... .
Tieto autá sú podľa jeho tvrdenia vynikajúce pokiaľ sú nové. Ale v DE, si nikto nedáva záležať na nejakom zohriatí motora. Skoro každý ihneď vypaľuje na plný plyn. A ak kúpiť, tak v zálohe mať hrubú peňaženku, cca 10-20% z ceny auta. Ak kúpiť, tak ešte v záruke, do 60-80.000 km max. Potom je to lotéria.
Ak chce niekto iba na občastné prebehnutie, OK, na dennodenné do roboty a nejakých 60-80.000 ročne, už len za drahý servis.
Hanba-nehanba, na STK došiel v starej Lagúne, malé všimné a prešiel na prvý krát...
Podľa neho, už novšie Lagúny nestoja za veľa, ale staršie sú veľmi dobré. Za tú cenu bezkonkurenčné vozenie...
Tak, a nech sa v tom niekto vyzná...

16.09.2009 | 19:59:47 | ľuboš Reagovat

Petrik

Hej, hej myslel som Megi3. Na sluzobnom mam splateny lizing, tak preco nie nove. Novy Megane Grandtour 1,4 TCe N1 Privilege, metaliza, navi, vyhrievane sedadla stoji len 16500 EUR. Co je za tu zostavu uplne super cena. Skoda ze mi ten konfigurator neponukol tempomat, ale dufam ze je mozne ho tam mat. Ale asi pockam, aj ked to auto ma neskutocne laka....

16.09.2009 | 19:25:06 | Lukas Reagovat

to ľuboš

A co konkretne ti ten chlapek rikal ? Nevim no, ale BMW 530D je podle me moc dobre auto.Az na jednou nevyhodu : http://forum.autobazar.eu/bmw-zd-t12624.html .......... Precti prispevek od SlickVic a uvidis.Jinak pohoda, pokud vim.K Mercedesu bych se neyjadroval, jelikoz uz asi 10 let nevyrobili poradnej vuz (mozna ML-ko je jakz-takz v pohode).A Laguna 2.0 je v taky OK.Vzhledem k tem hloupym historkam, co koluji o Renaultech, je to bomba vuz.

16.09.2009 | 19:02:30 | jamieson Reagovat

Netrápte sa somarinami,

ESP naoztaj neznižuje komfort, ale zabráni sa vykotiť v prvej zákrute, pribrzdí to práve potrebné koleso..., prístrojovka svieti u všetkých nových Megane, ale dá sa vraj nastaviť v menu počítača.
Ak by sme všetci mali také starosti, tak je radosť žiť.. .
Nech Vám auto slúži k spokojnosti, nerozbite ho po rozbitých východn. cestách. Ak ste od kraja spod Dukly /aj ja odtiaľ pochádzam/, tak tam sa komfortnej jazdy nedočkáte.
Ale na rozdiel od BMW si nerozbijete chrbticu, ani nezaložíte hypotéku kvôli servisu...
P.S. Dnes na STK mi hovoril chlapík skúsenosti so svojim BMW 530 D a Mercedesom. Ak hovoril pravdu, tak sa nečudujem, prečo mal Renault Lagúnu z 1998 roku, 2.0 benzín....

16.09.2009 | 18:53:29 | ľuboš Reagovat

Rekl bych, ze Ivet bude nejspis 15-ti letej klucina, ve kterem koluje spousta hormonu a kdyz se tata nediva, tak masturbuje pri videu Brianny Frost.Tak co Ivetko, daleko od pravdy nejsem, vid ?

16.09.2009 | 18:45:24 | jamieson Reagovat

odpoveď

Ďakujem za rady, ale niektoré som vyskúšal už pred napísaním recenzie, a nepomohlo. Trochu som prekvapený reakciami na moju poznámku o tvrdšom podvozku, je to v mojom prípade len podružný problém.
Na svojom Megane mám 15 palcové disky, pneu 195/65 Continental , správne nahustené. To len na doplnenie. Najskôr je to tak, že nové, moderné auto nie je ochotné sa prispôsobiť starým, nemoderným komunikáciám.
Skúsenosti s inými Renaultami nemám, i keď kedysi dávno moje prvé auto bola Dacia r.v. 74, čo bol vlastne Renault 12 obutý do rumunských Victorií. Odslúžila mi vyše 20 rokov a veľmi dobre.
Chcem sa vrátiť ešte k ESP.Popravde ani ja som rade o vypnutí príliš neveril, ale vraj to u Hondy malo úspech! Nuž, keď pánboh dá ...
Čo sa týka môjho hlavného problému, pokúsim sa o radu u našich susedov v Krosne, je tam značkový servis Renault.Nechce sa mi veriť, že by výrobca vyrobil takýto problém. Ak sa niečo dozviem, dám vedieť.
Na záver len poznámka k autorovi erotickej poviedky:
Tento druh literatúry neobľubujem. Ak to má byť akési prirovnanie našich motoristických problémov k tým Vaším, ja by som radšej ostal pri tých benzínových.

16.09.2009 | 17:54:17 | marián Reagovat

Lukas

Asi si mal na mysli Megane III, lebo do dvojky sa tento motor nedával.
Čo sa týka spoľahlivosti, odpovedal si si sám, keď si napísal, že je to nový motor. Teda sotva nájdeš niekoho, kto s tým má natočené veľa km a vie o spoľahlivosti niečo povedať. Ja tvrdím, že spoľahlivosť motora ja priamo úmerná tomu, ako sa k nemu správa majiteľ. Pri motore s turbom to platí dvojnásobne a o benzíne s turbom už ani nehovorím. Turbo je tam vystavené podstatne vyšším teplotám ako pri nafte, takže by som v žiadnom prípade nepodceňoval jeho ochladzovanie po dynamickej jazde, alebo dlhšej ceste. Dnes je trend znižovať objem a doháňať to turbom, len neviem, či ľudia vedia s turbom aj jazdiť. Napr. taká jazda po diaľnici dlhšiu dobu vyššou rýchlosťou a zrazu odbočenie na pumpu a okamžité vypnutie motora je pre turbo cesta do hrobu. A podobných situácií je neúrekom. Čo sa týka tej jedna štvorky, 130 koní s tým autom dokáže pekne zacvičiť. O tom nepochybujem. Aj mne osobne to pripadá ako motor, ktorý by som si do Megane vybral. Je ľahší a nezaťažuje prednú nápravu ako diesel, nižšie servisné náklady oproti nafte, pri troche citu prijateľná spotreba a vďaka turbu veľmi pekný výkon a slušný krútiaci moment. Negatívom je to, že s jedná o nový motor. Osobne by som s kúpou počkal aspoň do budúcej jari. Ak im tam niečo nesadlo, do tej doby majú čas to "vychytať" a podľa mňa budú aj ceny lepšie.

16.09.2009 | 17:53:42 | Petrík Reagovat

To je v pici...

16.09.2009 | 08:57:43 |  Reagovat

?????

Prosím pěkně, je toto fórum o autech? Já abych se tady nezkazil.............

16.09.2009 | 08:13:21 | Vašek Reagovat

Ty jsi mi ale divoká kočka, zašeptala zeptal se mě, jestli bych,s ním nešla nahoru vypít si ještě jeden drink na dobrou noc. Kolena se mi klepala tak, že mě musel pomoct do výtahu. Naštěstí byl předvídavý a měl objednané apartmá.

To proto, aby nám nedělali potíže v recepci, vysvětlil mi.

Pavel byl ten nejromantičtější a nejvynalézavější chlap na světě. Namíchal vynikající koktejly a vyprávěl spoustu srandovních historek. Byla jsem trošku utahaná, a tak jsem měla spíš chuť, aby se pustil rovnou do díla. Ale pocit, že na mě čeká v posteli něco fantastickýho, mě udržoval stále svěží: Pavel byl zvláštní, třebaže každou chvíli přesně věděl, co dělá. Popíjeli jsme, kecali a mazlili se, až už to nebylo k vydržení. Moje píča se roztřásla už při pouhém pomyšlení, co asi bude následovat.

Co kdybychom se spolu vysprchovali? zeptal se Pavel a z ničeho nic se začal svlíkat. Byl to nečekaný zvrat, ale já jsem nadšeně souhlasila. Po tolika hodinách strašnýho vzrušení by neškodilo trošku si před milováním zchladit pičku.

15.09.2009 | 23:10:33 |  Reagovat

Jmenuju se Iveta a žiju poblíž Prahy. A co se týká sexu, tak moc dobře vím, co chci a jak to chci!

Můj muž mě zklamal v posteli hned po svatbě, a to se mi samozřejmě moc nelíbilo. A tak jsem dostala strašnou chuť si vyrazit na parádní lov. Byla jsem po čase už tak nadržená a píča mě svědila, až jsem z toho šílela. Potřebovala jsem si zašoustat a pomuchlovat se jako sůl.

Velkoměsto, tady jsem! pomyslela jsem si, když jsem dorazila do Prahy a namířila si to do jedné z nejpopulárnějších diskoték ve městě.

Ale ať byla sebe populárnější, ten den tam bylo pěkně mrtvo a ještě k tomu příšerná nuda,. a tak jsem se rozhodla, že půjdu o dům dál. Snad někde narazím na nějakého šikovného mužskýho s pořádným nádobíčkem, co by na pár hodin rozdováděl tu mou hladovou pičku. Když jsem vyšla z podniku, někdo mě popadl za ruku. Hrozně jsem se lekla a rozzuřeně jsem se otočila.

Co dělá takováhle holčička v těchto končinách? zaslechla jsem mužský hlas: A byl..to opravdu fešák! Vysoký, snědý a svaly mu hrály po celém těle. Obvzlášť jsem si všimla svalu ukrytého v kalhotách. Vypili jsme spolu pár drinků a já jsem do něj byla přímo blázen. Jmenoval se Pavel, hlavním městem jenom projížděl a bydlel v jenom hotelu na předměstí. Bydlí teda asi tak v polovině cesty, co mám domů, pomyslela jsem si a dělala jsem všechno možný, abych ho nalákala k sobě. Můj muž byl na cestách; a tak nevadilo, jestli si někoho přitáhnu domů, nebo ne.

On si ale chtěl ještě zatancovat a popovídat si. Když v tančírně zavírali, tak jsem ho konečně zlákala, abychom spolu jeli taxíkem domů.

Když ale po chvíli taxík zastavil před jeho hotelem došlo mi, že mě chce asi pozvat k sobě na pokoj.

Nechte taxametr běžet, .řekl šoférovi a políbil mě tak vášnivě, že jsem to od něj nečekala. A já tolik chtěla šoustat. Zajel mi jazykem do pusy, líbal mě přímo božsky .a zároveň mě zkušenýma rukama začal hladit po pevných ňadrech: Věděl v té chvíli přesně, jak na mě má mít. Byla jsem tak nadržená, že jsem mu ruku okamžitě zasunula do kalhot a chyťila ho za ocas. Byla to nádhera, protože byl tvrdý jako kámen a mnohem větší než ten pindík mého mužského. Toho tak mít v puse nebo v kundě! pomyslela jsem si s povzdechem a políbila jsem ho tak vášnivě, že se naše jazyky propletly a z úst nám začaly vytékat sliny.

15.09.2009 | 23:07:41 | Ivet Reagovat

Petrík

Pocuj pokukujem po Megane 2 GT s 1,4 TCe motorom. mas s tym nejake skusenosti. Myslim skor spolahlivost, kedze je to relativne new motor. Som sa bol na tom povozit a prijemne ma to prekvapilo. Kto vie co by s tym autom robil 2,0 TCe. Skoda ze do megi ho neponukaju.

15.09.2009 | 21:48:32 | Lukas Reagovat

Veru, na takom nemeckom

ani to....
P.S. Až budete mať možnosť prehnať svojho Megana po dobrých cestách, bohužiaľ, sú už iba vo Francúzsku, ani DE už nie to, čo bývalo, tak iné auto ako fr. výroby ani nebudete chcieť.... bez preháňania. Tam som naozaj prvý krát v živote zažil komfortnú jazdu....po cca 1,4 mil. km...
Ak by naši cestári išli na skusy do sveta, zistili by, že zoškrabať 2-3 cm asfaltu z povrchu cesty nestačí, radšej menej úplatkov vo výberových komisiách a viacej nového asfaltu. 2-3 roky je u nás životnosť koberca. Veď to je na smiech, al. na infarkt. .
V C6, C5 to musí byť plachtenie...

15.09.2009 | 20:35:56 | ľuboš Reagovat

Vždyť je to francouzský auto. Tak buď rád, že na tom aspoň hezky svítí přístrojovka.

15.09.2009 | 20:19:49 |  Reagovat

Pozdravuj priateľov. Ak ti poradili, že máš vypnúť ESP pre lepší komfort pruženia, tak ti dám radu. Nepočúvaj ich a nech ti viac neradia. Väčšiu chobotinu som už dlho nepočul. Nabudúce ti možno poradia, aby si pre dosiahnutie mäkšieho podvozku vypol klímu.
ESP sa pri týchto autách aj tak nedá vypnúť trvalo a pri dosiahnutí určitej rýchlosti sa aj tak zapne samo. Ďalšia rada. Nevypínaj ho a napr. v zime budeš rád, že ho máš. Nová generáciu Megane je podstatne tvrdšia ako predchádzajúce generácie a riešením komfortu bude jedine použitie pneumatík s vyšším profilovým číslom. Čiže čím väčší priemer disku a tým pádom nižšie profilové číslo pneumatiky, tým horší komfort.

15.09.2009 | 16:16:08 | Petrík Reagovat

Uvést, že Megane je pouze béčko, by bylo pro tuto firmu vyrábějící padodie na auta obrovská pochvala.

15.09.2009 | 16:12:31 |  Reagovat

Hahaha, že ESP, som sa zasmial. Inak na Renaultoch ESP ani nejde vypnú, je tam síce tlačítko, ale to vypína len do 60km/h. Komfort pruženia je u Megana na priemernej úrovni. Coupe verzia tam má značkové tlmiče, tuším Bildstein. Tie sú tvrdšie, ale dá sa s tým žiť. Vinu by som skôr hádzal na rozbité cesty. Ak chceš makké auto, tak máš na výber z Mercedes S, BMW 7, Rolls Royce a možno ešte Citroen C6 :DDD

14.09.2009 | 23:48:49 | Angel_M Reagovat

ty tvoji kamarati su ale riadny odbornici. ESP nema absolutne ziade vplyv na komfort pruzenia,je to program na udrzanie stability v krizovych situaciach. s meganon som sice nejazdil ale pokial sa ti zda ze je tvrdy tak si tam skus dat 15 palcove disky,teda ak tam mas nejake vacsie.ja mam lagunu na 15 a komfot pruzenia je dobry.

14.09.2009 | 17:07:54 |  Reagovat

autor

Pokud vypneš motor, vytáhneš kartu, vyjdeš z auta ven, tak nezamykej a chvilku se dívej. Mělo by to po chvilce zhasnout, může se stát, že se to i zamče.

14.09.2009 | 12:04:32 | kraken Reagovat