Autorecenze Seat Leon 1,6 16 V 77Kw - Opravdu spolehlivé a dobré auto. - hodnocení, spolehlivost, silné a slabé stránky, závady, zkušenosti, komentáře - recenze Seat Leon
 
 

Recenze Seat Leon 1M
“Opravdu spolehlivé a dobré auto.”

Autor recenze: Janek (27 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1,6 16 V 77Kw Stav km při koupi:40 500 km Stav km nyní:62 300 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 18 měsíců Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 26. 4. 2008

Hodnocení inzerátu: 13 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Na voze jsem opravil svépomocí nefunkční druhý válec.

Vyměnil jsem zapalovací cívku a bylo po problému. ( 1200 kč ).

Byla provedena výměna pružného dílu výfuku a přivařené držáky v servisu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Skvěle uhlazená karoserie vypadá prostě skvěle a sportovně. Sedačky jsou na moji postavu trochu větší, ale jinak pohodlné. Pro porovnání, prostor pro nohy na zadnich sedadlech je rozhodně lepší jak u starší škody octavie. Zavazadlový prostor je pro mě velikostně dostačující. Výbava vozu je také docela slušná.

Na automobilu je el.stahování předních oken, 2 x airbag, imobilizér, dálkově ovládané centrální zamykání, autorádio, servo, stavitelný volant, Výškově stavitelná sedačka řidiče, tonovaná skla, dělená zadní sedačka, ABS. Dodělával jsem zamykání zpátečky pro větší klid (cena 6600 ). Brzdy,dle mého názoru mohly být učinější. 105 koní pod kapotou dáva se sportovním filtrem hodně slušný výkon a docela zatlačí do sedaček po překročení 3000 ot./min. což oproti běžnému filtru je zlepšení asi o 500 ot./min. Se sportovním filtrem jde motor rychleji do otáček takže se dá v pohode jezdit mezi 2000 - 2500 ot./min.

Motor se mi zdá mírně hlučny při vyšších otáčkach ale jinak jsem s jeho výkonem spokojen.Podvozek je velice dobrý, takřka perfektní. Nerovnosti dobře zvláda aniž by byly slyšet větší rány do podvozku. Pořídil jsem pneumatiky 205/55 16 a auto drží jako přibité. Ale i s patnáctkami auto slušně drží. Zatáčky projedu s přehledem i ve vyšší rychlosti a kam zatočím tam auto jede. Servo jde pěkně lehce a neklade odpor. Karoserie je bez známky koroze a to vůz parkuje pod širým nebem.

Mimo závady popsané výše s autem nejsou problémy. Spotřeba při svižnější jizdě nepřesáhne 8 litrů, což na jedna šestku je slušný výkon. Automobil jsem pořídil za dvěstě tisíc před rokem a půl v autobazaru. Vůz se mi líbil již od jeho představení veřejnosti. Prostě celkový dojem = OK. Doporučuji potenciálním majitelům koupi tohodle vozu od obsahu 1.6 a výše. Stížnost na 1.4 je spíše na jeho výkon a s porovnáním povinného ručení jste na tom lépe s 1.6-kou. Novým majitelům přeji hodně štastných kilometrů.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 13


Komentáře uživatelů k recenzi Seat Leon

Vložit komentář

Leon 1.6 77kw

Tak toto auto jsem koupil a mělo najeto 165tis a po 10tis co jsem s ním najem jsem musel dělat novou převodovku a hned na to egr ventil začalo to hodně žrát olej a dokonce mo odešla i vyfukova lamdasonda a po dalších 20tis mi odešel termostat no stále to žere olej a nikdo pořádne neví proč prý nejspíš by to chtělo vyměnit gufera a těsnění pod hlavou a možná i ventily takže mě se to auto moc nezamlouva

12.03.2017 | 11:19:56 | Hary  | 37.48.35.* Reagovat

Taktéž tento motor

Ahoj, také mám tento motor, akorát v Golfu. Ze začátku mi přišel slabý, ale už jsem si zvykl a opravdu stačí. Na běžné ježdění je dostačující a zároveň se s ním dá jezdit i svižněji, když člověk zatlačí na plyn a drží otáčky kolem 3500. To jede už moc pěkně. Spotřeba tak 7 - 8, ale především město.

10.05.2014 | 15:59:49 | Honza  | 188.120.220.* Reagovat

Taky vlastním Seat Leon 1M, RV2003, motor stejný, tedy 1.6 16V 77kw. Při koupi měl cca 60tis km, nyní má po čtyřech letech mého používání cca 165tis. Neříkám, že je to bůhvíjak rychlý dálniční křižník, ale jede svižně. Vzduchový filtr jsem použil bavlněný od KN do původního boxu při ideální teplotě venkovního vzduchu (cca kolem 15-20 stupňů je to opravdu znát. Naopak v zimě je dle mého názoru lepší dát tam obyčejný papírový. Mám předělanou mapu řídící jednotky na cca 120PS, ale stále platí, že motor je potřeba trochu točit. Což ale v případě benzinového motoru ničemu nevadí, pouze to leze do spotřeby. Já osobně jezdím průměrem za 10l, ale to dělá především ten zmiňovaný chip.Výkon nevýkon, v dané cenové relaci je to nejlepší auto jaké jsem kdy měl.
A co se týče podvozku . na 15" s 2cm podložkami vzadu zcela excelentní.

07.05.2014 | 22:40:30 | Petr  | 178.17.97.* Reagovat

vsak ja netvrdím, že ten filtr přidá plno koní. zda se mi jen trochu živější , to je vse. ja ted jezdím každy den kolem 70 km a spotřeba se pohybuje okolo 7 - 7,5 litru. s tou rychlosti taky tak jak to popisujes.nad 170 hlemýždí tempo :) jo a loni jsem jel do chorvatska, sice hodne po dalnici, ale ve 4 lidech a plnem kufru jsem mel spotrebu 6 litru a to jsem to nijak nesetril.

29.03.2010 | 11:00:37 | janek Reagovat

Mám úplně stejného Leoshe jako ty už cca 3roky, nalítáno něco málo přes 50tkm. No a za ty tři roky mě auti nenechalo ve štychu ani jednou, závady jen prkotiny.
Přes léto jezdím na 17´´ a to se odráží kapkečku ve spotřebě - +- 8,5litříku. Je to i tím, že jezdím z 90% krátke trasy do 12km takže motor se ani nezahřeje. Na zimu dávám 16´´ a spotřeba je skoro totožná :-)
Ten filtr jsem instaloval rovněž, ale dle mého to moc motoru nepřidá. Každopádně souhlasím s tebou, že auto ožívá až po překročení 3000ot/min. Maximálku jsem testoval při cestě z dovči (Řecka) na Hungar dálníci, Do 170-ti se to rozjíždělo dost slušně i s naloženým autem, ale potom až do max. 206 (dle navigace) to bylo hlemýždí tempo :-D

29.10.2009 | 19:06:17 | Lubo Reagovat

Nevsimej si ho, lakinooo je natvrdlej dement, ktery nema sajnu co pise.Mne sice taky prijde 1,6 16V v Leonu slabe, ale kdyz staci, tvoje vec.Mimochodem lakinooo bude mit podle tech reci nejspis ojetou Sierru s benzinovym trilitrem a pul milionem na tacho.

31.07.2009 | 13:16:37 | jamieson Reagovat

že si ještě sám nenapsal co máš za auto ty blbe.

06.05.2008 | 15:57:18 |  Reagovat

1,6 je uplne bezny motor u inych nie koncernovych aut. Je to motor na uplne beznu prevadzku do mesta. Ale co uz ze u koncernovych aut je bezny motor 1,2 a 1,6 je fakt uplne delo... S pneumatikamy 205/55 R16 a hlavne s otvorenym filtrom to musi byt skoro ferari. Ved je cervene. Sa zamysli co pises, alebo sa skus odviezt na normalnom aute....

04.05.2008 | 20:31:40 | lakinooo Reagovat

pro lakinooo

Podívej se,myslím si že recenze se píšou proto aby ti druzí věděli jaký má na svůj vůz názor majitel a podle toho se případně rozhodli pro jeho pořízení ,ane od toho aby se tady někdo dohadoval o nesmyslech.Já jsem napsal svůj názor a není třeba do toho vrtat.Pro mě je prostě výkon auta hodně slušný.Jo a co se týká těch 16" tak vím že jsou i větší kola a tudíž to nepíšu abych machroval ale abych řekl čtenářům,že i 16" stačí.

30.04.2008 | 07:18:11 |  Reagovat

Anonym

Bavime sa tu o Seate Leon. A so 16" kolamy to fakt musi zatlacit do sedacky..... Ale nechajme to tak. Ved kazde jedno auto si najde spokojneho majitela....

28.04.2008 | 23:01:43 | lakinooo Reagovat

když nevěříš tomu co lidi píšou do recenzí tak proč si to čteš?co máš za auto chytráku!!!

27.04.2008 | 17:41:05 |  Reagovat

Ten sportovy filter si ako myslel sisku, alebo nieco podobne? Zeby to nejako pomohlo vykonu? Si asi robis srandu.... Motor len chyti max iny zvuk. A mimochodom, este som nevidel, aby hocijaka 1,6 nejako razantne zatlacala do sedacky... Mozno 1,6 VTi od Hondy, alebo nieco podobne s Turbom.

27.04.2008 | 17:29:34 | lakinooo Reagovat

jestli jsi četl pořádně,tak píšu že jsem vyměnil zapalovací cívku.

27.04.2008 | 14:52:57 |  Reagovat

ten nefunkčný druhý válec-to si vymenil sviečku?to by ma zaujimalo to svépomocí,este kábel vysokonapeťový ma napadá,to fakt napiš,že by si rozobral motor ?,to by bola asi silná káva podla toho čo píšeš

26.04.2008 | 21:10:08 | bugy Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Seat Leon