Recenze Trabant 601 s
“Super autíčko do města pro recesistu, kterýmu nevadí že jeho příjezd občas vyvolá záchvat smíchu.”

Autor recenze: Jenda ,
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1979 Typ motoru:0,6 BENZIN Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:50 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 - 13 l/100 km Vloženo: 4. 12. 2003

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mám Trabiho jen velmi krátce za tu dobu bez zásadní poruchy, cokoliv se vyskytne je velmi snadno na místě řešitelné (obvykle v ducu pravidla "Čím větší kladivo, tím lepší opravář" :-)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Trabi je něco úžasného a "Snad jen létat je krásnější", jak hlásá zadní nárazník mého "exota".
Používám ho jen na jízdy do školy a po městě a pro tyto účely je nepřekonatelný. Jízní vlastnosti jsou zábavně záludné (není problém efektně parkovat smykem z rychosti cca 20km/h :-) ale na zimích gumách (ano, opravdu mám na Trabim zimáky!) je rychlost cca 85-90km/h už hranicí ovladatelnosti. Sympatické je i to že ho lze naprosto spolehlivě nastarovat rozlačením, což je nesmírná veselice které se obvykle v pozici přihlížejících účastní půl ročníku. Pro recesistu jako jsem já je to nenahraditelné vozidlo a zdroj nekonečné zábavy.

No a teď vážně: Na svý rozměry překvapivě velký kufr. Dynamicky samozřejmě nic moc, ale ve stále ucpané Plzni (kde jezdím) není tento hendikep téměř znát. Vysloveně otravný jsou vyosený pedály a absence palivomšru (i když kontrola stavu paliva tyčovou měrkou je prima sranda :-). Ve městě je fajn že Trabi je takovej prcek a má perfektně přehlednou karoserii a tak není problém využívat ty nejmenší skulinky. Nepříjemný je omezený výhled nahoru (na semafory) kvůli malému čelnímu sklu. Katastrofální je spotřeba, která se u mě pohybuje kolem 12l / 100km (S 1,8 litrovým Volkswagenem Jetta jezdím bohatě pod 7 litů).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Trabant 601

Vložit komentář

lehké opravy?

Počet oprav je přímo úměrný nekvalitě vozu. Takže považovat snadnost oprav za výhodu je nesmysl. Auto musí jezdit bez oprav, pouze s pravidelnými údržbami, příp. výměnami spotřebního materiálu. Nutnost ho opravovat znamená pryč od něj!

03.09.2007 | 14:59:37 | Standa Reagovat

Také jsme měli několik let trabiho.Nové auto jsme koupili jen pro bezpečnost dětí,ale dodnes na něj vzpomínáme.A jeho poruchovost- vždy se dal opravit za pár korun a stačilo na to základní vybavení.

17.03.2006 | 18:05:44 | Tom Reagovat

Spotřeba

No jestli jezdíš po městě, tak se není čemu divit, motor se pořádně nezahřeje, ale při takovémto poskakování žere každé auto trochu víc. Já s tím jezdím spíš dálky a když jedu tak 100 nebo 200 km tak se průměrná spotřeba pohybuje mírně nad 6 litry . Ta spotřeba taky závisí dost na karburátoru - skus si podložit tenkým těsněním plovákový ventil, nebo dát menší trysku. Seštelovaný předstih taky dělá dost.

Hodně šťastných km. A trabantům zdar

01.02.2006 | 15:12:53 | Petr Reagovat