Nejčtenější moto recenze

8,6Simson  (1991) Simson (1991) autor: sollik Přečteno: 9112x
6,4Simson  (1984) Simson (1984) autor: Avanti Přečteno: 8692x
7,2Simson  (1989) Simson (1989) autor: GROMIDD Přečteno: 3987x
8,4Simson S51 Enduro (1990) Simson S51 Enduro (1990) autor: Maddex Přečteno: 3328x
Všechny nejčtenější moto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: Simson byl povedený

Zdravím vás,mám simáčka jako vy,ale nedaří se mi správně doštelovat karburátor.můžete poslat nějaké foto vašeho mazlíka?děkuji Petr
tonny.80@seznam.cz

18.05.2016 | 07:09:53 |  | Recenze: Simson 50 (1984)

RE: Simson byl povedený

Ahoj,zdravím všechny majitele Simsona.Koupil jsem si na důchod skutříka/na houby,na ryby,na chatu/.Musel jsem se hodně naučit okolo toho broučka.Počínaje výměnou simerinků,přeletováním a výměnou cívky v zapalování až po seřízení karburátoru.Nechal mě pouze jednou na cestě z důvodů přestřiženého klínku na klice a rotoru.Nikdy mě nenapadlo,že bych si Simsona někdy koupil,protože i od kolegů v práci jsem na ně slyšel dost stesků.Protože jsem všechny své úspory rozdal vnoučatům,zbylo mi pár šušníků právě jen na toho Simsona.Mimo jiné jsem si taky říkal,nemehlo nejsi,času budeš mít dost,tak si halt budeš hrát s motorkou.Vážení,povyměňoval jsem těsnění,vyčistil karburátor a nádrž,očistil a dotahl jsem veškeré spoje na elektrice a musím říct,že ten můj brouček mi pod pr...í jen zpívá.Moc mě potěšilo a myslím,že na pochvalu/jak se mi stalo/ od skutečného MOTORKÁŘE je a byl by každý pyšný.V loňském roce jsem na něm vyrážel se pokochat českou krajinou.A vážení,je to nádhera.Bydlím ve středu Čech a tak se vydávám všemi směry.Dojel jsem si do Varů,do Klatov a letos se chystám na Vysočinu alespoň na týden.Nestýskám si, mám RAPIDA,jezdím s ním jen v zimě doma ale na chatě? Vítr,je vítr.Jen bych ještě doporučil,Simsonu dejte to nejlepší,myslím tím benzin a do něj kvalitní olej.Moc všechny zdravím a přeju aby jste byli všichni tak spokojeni jako já.Hodně šťastných km přeje Jarda

04.03.2016 | 12:09:56 | jarda | Recenze: Simson 50 (1984)

Chybu udělal ten soudruh před tebou, co na tom posr.l co mohl.Ty jsi jen sklízel trpké ovoce jeho snažení. Simson (v původním stavu) = spolehlivost.

03.09.2012 | 20:29:47 |  | Recenze: Simson 50 (1984)

RE: 5 stupnova prevodovka na S51

Nedoporučuju, odborník mi říkal, že se strašně "se**u" :)

03.09.2012 | 18:27:41 | NeoCZ | Recenze: Simson 50 (1984)

RE: Simson 70ccm

Mám sedumdesátku a vím o čem mluvím. V každém případě se musí přebrousit kartery na větší průměr. Jinak tam nedostaneš 70kový válec. dalším krokem je přetočení hlavy na větší průměr kvůli dojezdu pístu. Nutným krokem je výměna klikovky. Nestačí pouze výměna obsahově odpovídajícího pístu a kroužků. Padesátková klika má slabší ojnici která nemusí vydržet a při montáži pětačtyřicítky pístu,dojde rovněž k porušení vyváženosti. Následkem je nervozní chvění motoru a ložiska na klice dlouho nevydrží. Nepořizuj žádné karburátory typu Amal, Bing a podobně. V každé základní příručce pro Simsony máš uveden pro padesátku karburátor 16N-3 a pro sedumdesátku 16N-5. Musí se samozřejmě upravit předstih protože dochází k podstatné změně kompresního poměru což je za pomoci stroboskopu hračka. Další úpravy nejsou nutné. Přínosem přestavby je citelný nárust síly motoru,živost a tah. Spotřeba směšná kolem dvou litrů při slušné jízdě. Nevýhodou je zvýšená hlučnost motoru způsobená průměrem pístu a samozřejmě větší zahřívání.Životnost motoru bych odhadoval při slušném zacházení na 30.000 km. Doporučuji volit kvalitní palivo s vysokým oktanovým číslem. Výborná je Verva 100 což je 98 oktanový benzín bez biosraček a síry. Motor se uklidní a dostává to nejlepší na našem trhu s palivy.

15.07.2012 | 07:49:06 | kolcava | Recenze: Simson 50 (1984)

5 stupnova prevodovka na S51

Ma s timto niekto nejake skusenosti? Je moznost zohnat ju za 150€ ale ci sa to tam oplati? Dakujem

12.06.2012 | 21:17:00 | martin | Recenze: Simson 50 (1984)

RE: Simson 70ccm

Nejsem si stoprocentně jistý, ale mám za to, že se nejedná jen o píst s válcem, ale že 70ka má i delší zdvih (takže klikovka). Chtělo by to zeptat se v servisu který to opravuje, nebo ideálně sehnat v německu celý motor ze 70ky.

02.02.2012 | 21:00:58 |  | Recenze: Simson 50 (1984)

Simson 70ccm

Nevíte nekdo neco o tom jak dát do simsona vjetsí valec a co na to bubu potrebovat?

24.11.2011 | 19:24:51 | Martin Mošna | Recenze: Simson 50 (1984)

simson

Naprosto souhlasím se Standou.Jelikož jsem měl tu možnost koupit simsona nového,tak jsem sním za 5 let nemusel nic kromě údržby dělat a provoz bez problémů.Ostatní mojí tenkrát vrstevníci,kteří kupovaly ojeté a předělávané už měly problémy,protože to tenkrát opravdu jenom každý dokázal rozesrat a můj elektronic se stal předlohou pro ostatní k opravě hlavně elektriky.Dnes mám opět s nostalgie simsona v origo stavu bez jakého koliv zásahu a vylepšení.Můj synovec koupil rozesraného a dalo to hodně práce dát znovu da pucu.

08.09.2009 | 12:33:53 | radekd | Recenze: Simson 50 (1984)

Simson byl povedený

Byla to velmi povedená, spolehlivá malá motorka. Ale nezapomeňte, že málokdo ji měl novou, většinou byla kupovaná po někom. A jak známo, každý puberťák se v ní vrtal, snažil se aby mu jela víc, dělala větší kravál, atd., takže ji ve finále naprosto rozesral a rozvrtal. Není se čemu divit, že potom už to nikdy nebylo ono. Ale my starší, kteří jsme měli to štěstí, že jsme ji kupovali novou, jsme fakt jezdili bez problémů.

21.01.2009 | 22:24:27 | Standa | Recenze: Simson 50 (1984)