Recenze Peugeot 205 1.1 Winner
“Je to půvabný francouz co nikdy nezklame.”

Autor recenze: Kamart (19 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1124 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:155 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6.5 l/100 km Vloženo: 10. 1. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mělo a počítal jsem stím hned při koupi. Hlavním problémem byl lak, který byl na levé straně částečně úplně odloupnutý. Přes léto však dostal lak nový a auto vypadá skvěle.

Další opravou byla výměna Lambda sondy(1350,-), díra ve výfuku, ta byla zadělána speciální pastou na výfuky.
Jinak klasicky výměna rozvodů, svíček, filtrů, oleje, ...atd.

Aut se vyrobilo velké množství, takže je hodně vrakovišt kde se dají mnohdy sehnat díly za super ceny. A pak je tu dnes velké množství dílů od náhradních výrobců...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem si kupoval jako student a dopředu jsem počítal s investicemi do opravy. Hledal jsem nízký obsah kvůli pojištění a tak jsem koupil 1.1 (44kw/60koní) Pokud člověk jede sám nebo se spolujezdcem tak auto na svůj obsah jede super, vzhledem k nízké hmotnosti, avšak pokud je plně naložené tak už je poznat že se nejedná o žádného sprintera.
Jezdil jsem ve Fábii 1.2 HTP a proti ní je Peugeotek formule, dá se krásně točit až k hranici 6000ot./min a zvuk přitom zůstává stále lichotivý.

Spotřeba na dálnici při rychlosti cca 120 -130km/h(max. rychlost udávaná v TP je 164km/h, ja jel 145km/h a bez problémů ale nemám potřebu zkoušet kolik to dá max, a pak tu také mámé bodový systém :-D )
se pohybovala něco málo přes 5 litrů benzínu, což je velmi slušné. Ve městě je to kolem 7 litrů.

Je to 3. dveřák ale i tak jsem velmi spokojen s prostorem uvnitř vozu, dokonce i na zadních sedadlech je pro dva místa poměrně hodně, samozřejmě záleží jak jsou posunuty sedačky. Výbava vozu byla chudá, vlastně tam nebylo vůbec nic, pouze centrál na DO ale ten nefungoval.Pouze litá kola. Edice WINNER je vedena ve sportovním duchu. V autě jsou sportovní sedačky s bočním vedením, tachometr s otáčkoměrem, tří - ramenný volant podobně jako ve vozech GTi. Vše je ještě označeno logem Rally(modro-červeno-žluté pruhy ve tvaru písmene r)

S autem jsem velmi spokojeny, mám jej rok a ikdyž byli problémy s otáčkami a občas motor chcípl (Lambda sonda) nedám na něj dopustit. V zimé startuje vždy na první pokus bez problému. Mám tam kola 185/60 R14 a tak auto sedí bez problémů.

Kufr auta není také zanedbatelný a pokud sklopíte zadní sedačky, vznikne Vám obrovská plocha pro převoz věcí. Auto používám i přes zimu a není problém do něj dát snowboard a lyže(170cm).

Myslím že jsem nemohl koupit líp, auto jsem koupil poměrně levně,hlavně díky optickým vadám, které jsem však postupem času odstranil.

I když je to auto už 15 let staré, pořád v sobě má své kouzlo a stále se mi líbí, i interiét, pokud ho srovnám s Favoritem, ktrý byl vyráběn ve stejné době tak 205ka je daleko zaoblenější, žádné ostré hrany jako právě např. u Favoritu, naví se jedná již o pozinkovanou karoserii takže koroze je opravdu minimum a to ještě na místech kde to není téměř vidět.

Auto bych doporučil lidem, kteří hledají auto do města nebo pro začínající řidiče...nemyslím že je to auto na dlouhé trasy ale samozřejmně to už záleží na každém co sním bude dělat..

Já osobně přemýšlím o nástupci Peugeot 306...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 205

Vložit komentář