Recenze Peugeot 205 automat 1,6
“Karkulka je štika silnic!”

Autor recenze: Hujerwagen (51 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1580 Stav km při koupi:65 000 km Stav km nyní:74 500 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 30. 12. 2010

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Toni Car by se sem nevešlo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mám ho asi deset měsíců a za tu dobu nebyly poruchy žádné.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vzhledem k tomu, že auto skutečně mělo asi málo najeto (nehledě na bazaristovy bajky, že je po jeho vlastní babičce, která si ho šetřila atd..) drží pohromadě docela slušně. Jediná věc, která zasloužila pozornost, byla jakási podivně zakroucená hadice, která odváděla výpary z prostoru klikovky někam do ssání a která byla rozsápaná a následně, asi provizorně napořád, omotaná lepící páskou. Zničený kus jsem nahradil novodurovou trubkou, protože originál stojí nepříčetných asi šestnáct stovek..
Teď k té zdánlivé podivné kombinaci benzínové šestnáctistovky, automatu a pidivozíku 205.
Jeví se to nesmyslně, ale funguje to velmi příjemě.. Automat nahrazuje zcela tak asi 50% pozornosti nutné k ovládání vozu. Nebýt tak nepohodlné sedačky, tak bych asi usínal hned při rozjezdu. Takhle se do auta poránu prostě svalím, zařadím 4, zadupnu plyn do podlahy a tradááá, město je moje! Spotřeba je při tomto způsobu používání následující: léto 7,5 l a zima bohužel přivětších závějích a mrazu klidně 10, i více. Odpor prostředí a mechanismů je dost podstatný. Karkulka, jak se ta potvora jmenuje, zato nesnáší odpor a lítá po zavalených silnicích jako dělová koule, dokonce v zatáčkách většinou bokem napřed, ale bez pocitu ztráty kontroly.
Co bych tak pohaněl? Inu poddimenzované topení a větrák - v zimě musí jít všechno pořád naplno, jinak je nepohodlno. Malé přední sedačky a taky mi nechce z rádia vylízt to poslední CD!
Celkově jsem přesvědčen, že 205 má i po letech co nabídnout - jen je potřeba si přivlastnit zachovalý kus, což, obzvlášť v případě nafty je problém. Tato recenze je zároveň sdělením minulým recenzentům, že toto auto se vyrábělo až do roku 92 (minimálně), jen se sem nevozilo...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 205

Vložit komentář